Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nektarinkový sirup

Nektarinkový sirup je skvělý způsob, jak zužitkovat letní ovoce a uchovat si jeho chuť na později. Má příjemně citrusový nádech, je sladký tak akorát a bez zbytečných přísad. Hodí se do domácí limonády, ovocného čaje i k dochucení dezertů.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie46 791 kJ /
11 184 kcal
Bílkoviny49,26 g
Tuky12,72 g
Vláknina94,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 212 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 670,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nektarinky omyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na drobné kousky. Krok 2: Citron nakrájíme na kolečka a dáme s nektarinkami do hrnce. Krok 3: Zalijeme vodou tak, aby ovoce bylo ponořené. Postavíme na sporák, přivedeme k varu a necháme vařit asi 10 minut. Krok 4: Po mírném vychladnutí rozmixujeme směs ponorným mixérem a přecedíme přes jemné síto Krok 5: Vrátíme na sporák, přivedeme znovu k varu a postupně přidáme cukr. Začneme menším množstvím a ochutnáme, než přisypeme další. Za stálého míchání necháme cukr rozpustit. Krok 6: Nakonec přelijeme sirup do čistých a vyvařených lahví.

Jak plnit sirup do láhví

TIP: Jak šetrně sterilovat sirupy

Zveřejněno 25. 8. 2014

Poznámka autorky amarcha

Přisypala sem do sirupu asi hrstku menší sušené levandule pro zajímavý chuťový přídavek i vůni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nektarinkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NnoN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nektarinkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NnoN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

No práve som ho dorobila a vyzerá to fajn a je to aj veľmi jaednoduché a rýchle. Ďakujem za recept

casino: Ani nevím proč tě mám rád. Jsem s příspěvkem zase mimo mísu, ale třeba si vysloužím BAN. :-D

No, běžně se sirupy uchovávají při pokojové teplotě a vydrží do další sklizně...
Pokud byl tento připraven tak jak stojí psáno, tak bez úhony nevydrží ani do konce měsíce, ale m.j. mrazák by to mohl ještě zachránit:-)) Jestli sypete trnky do bečky na halůzkovů, tak se zajisté nic nevyhodí;-):-D:-))

:no: Ach ta gramatika. To je h..s.

Tématické fráze:
sirup z nektarinek, domaci sirup z nektarinek, sušené nektarinky, recept sirup z nektarinek, recepty sirup s nektarinek, syrup z nektarinek, sklizen nektarinky, sklizeň nektarinek, kdy sklidit nektarinky, nektarinky na mrazak, příprava sirupu do vody z nektarinek, sirup z trnky, haluzkovu, trnky recepty sirup, sirup z nektarinek recept, nektarinkový nápoj, trnky sirup

Suroviny:
nektarinky, voda, cukr krystal, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu