Čínská kuchyně: Maso dvou barev

casino Kuchař: casino

Doba přípravy: 20 4 porce Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

300 g vepřových jater
1 KL máčeného škrobu
*
300 g vepřové kýty
1/2 KL soli
1 KL máčeného škrobu
1 vejce
*
200 g bílého zelí
1 stroužek česneku
*
Zálivka:
1 PL žlutého vína
1 KL sójové omáčky
1 KL Wei-su
*
Sádlo olej
50 g máčených černých hub
1 KL chilli papriček hrubě mletých
1/2 KL jamajského pepře hrubě mletého
1 naběračka vývaru
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho pokrájíme nahrubo.

  2. Připravíme si zálivku z vína, sójovky a glutasolu. Maso nakrájíme po vláknech na tenké plátky a smísíme s vejcem, solí, máčeným škrobem a blanšírujeme na pánvi ve VLAŽNÉM!!! tuku.

  3. Maso vybereme a na pánvi rozpálíme tuk. Přidáme játra, zelí, česnek a dobře zamícháme. Přihodíme blanšírované maso, houby, zalijeme zálivem, snížíme teplotu a dusíme 3 minuty.

  4. Pak jídlo dáme na nahřátou mísu a na stejné pánvi rozpálíme 1 PL oleje, přidáme chilli a nové koření; prudce opražíme, přidáme trošku vývaru (vody) a směsí přelijeme hotový pokrm na míse.

Poznámka

http://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy...

http://www.toprecepty.cz/recept/40111-cinska-kuchy...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 84 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čínská kuchyně: Maso dvou barev

  • Navir Navir

    Casino milé i nemilé, i když Tebe moc nemusím, MUSÍM uznat, že Tvé recepty jsou :yes: a tento určitě vyzkouším, toto já ráda...

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Ochutnala jsem několikrát:-p, ale sama nevařila. Mám také obdiv k těm, co čínu umí dobře připravit:yes:+:-D

    Odpovědět

  • Eliška Havelková Eliška Havelková(neregistrovaný)

    To vypadá velmi zdařile - ostatně jako vše autora casino. Určitě by mi to chutnalo. Já se ale o jídla asijské kuchyně nepokouším, protože i s nakoupenými originálními (údajně - nikdy jsem v Asii nebyla, jsou to prostě tzv. specializované obchody) surovinami byl výsledek často velmi diskutabilní a o něco méně často ubohý.:yes::-p

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    ...kdo z čechů umí čínskou kuchyni toho obdivuji - já si netroufám a raději si zajdu k "číňanovi" - hodně odvahy a at se vám daří :-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    klicova.marcela : že by "kávová lžička"??;-)

    Odpovědět

  • klicova.marcela klicova.marcela (neregistrovaný)

    at varim stale nevim co to je zkratka kl.::-!

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-pmňam ....rpr by mi chutnalo...nádherný výtvor a krásná fotka:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Za mě :yes:, aspoň teda fotka je úžasná:-*
    Čínskou kuchyni (tu "nepočeštělou") miluju, ale sama zrovna moc neovládám. Ať se snažím sebevíc, nikdy to není "ono" :-//

    Odpovědět

  • máša máša(neregistrovaná)

    mňam, to by mi chutnalo.:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jedla som viackrát, ale sama som ešte nikdy nerobila. Pripravené inými mi to chutilo. :-D;-) Recept bol prekladaný zo slovenčiny?

    Odpovědět

Tématické fráze: čínské maso dvou barev maso dvou barev maso dvou barev recept maso dvou barev recepty čínská kuchyně vepřové recepty cina maso dvou barev smes dvou barev čínská masová směs čínske maso čínská kuchyně kuřecí maso recept maso dvou barev čínská kuchyně recepty recepty na čínskou kuchyni čína dvou barev blanšírované maso maso dvou barev čína blanšírované zelí recepty maso dvou barev čínské recepty z vepřového masa čína recept maso dvou barev

Zapomněl/a jsem heslo