Pór zapečený s brynzou

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 40 min 4 porce Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

2 velké pórky
30 g másla
50 g hladké mouky
mléko (podle potřeby)
2 vejce
200 g brynzy
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pór narežeme na kusy asi 15 cm dlhé a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme mliekom, rozšľaháme a povaríme asi 10 minút na hustejšiu omáčku.

  2. Odstavíme z ohňa, osolíme, okoreníme a vmiešame vajíčka. Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika uložíme pór a posypeme bryndzou.

  3. Zalejeme omáčkou a v rúre pri 160°C zapečieme asi 20 minút.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pór zapečený s brynzou

Tématické fráze: zapečený por bryndza recepty por,recepty recepty s brynzou zapeceny por s bryndzou por v receptu recept na zapeceny por zapečené s brynzou recepty por recept pór zpapečený por pór fotky