Postup přípravy
Zveřejněno 15. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pavlišov
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJBD
Moje poznámka
Pavlišov
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJBD
Nejnovější recepty
Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 53 minutami
Dušená kedlubna - nízkosacharidová strava pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Fazolový salát s rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Čokoládové muffiny
Přidáno 11. 5. 2025 13:00
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno 11. 5. 2025 06:11
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno 11. 5. 2025 05:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát z ředkviček
faluska před 4 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 4 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 4 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 4 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 5 hodinami
Krémová polévka z červené čočky
TondaJ před 5 hodinami
Kanadský králík
tara23 před 5 hodinami
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
Helenakle před 5 hodinami
Losos s koprem, hořčicí a petrželovými brambory
Moanka před 6 hodinami
Tématické fráze:
knedlo-vepřo-zelo dle našich babiček,
řízek pavlišov,
upicky rizek,
řízek s knedlíkem,
hospoda pavlišov,
řízek se zelím,
fisch and chips,
pavlišov řízek,
vepřový řízek pavlišov,
smažené ondraše,
úpický řízek recept,
pavlišov hospoda,
pavlisovak,
řízek s knedlíkem a zelím,
řízek s knedlíkem a se zelím,
fisch and chips recept,
řízek se zelím a knedlíkem,
smažený řízek pavlišov,
smažený řízek s knedlikem a zelím,
pavlišovák recept
Suroviny:
řízky,
knedlík houskový,
zelí kysané
Komentáře (51)
Ale mám ještě zvláštnější kombinaci - vyprávěla mi jedna známá, jak se její, tehdy ještě nastávající, těšil na návštěvu ke své tetě na řízek. Překvapení pro ni bylo obrovské - jednalo se o smažený řízek s knedlíkem a prý rozředěnými povidly (asi omáčka na černo) - prý vůbec neměla odvahu to ochutnat.
Navíc suché se to nejí!!! V originále se to polévá omastkem, nebo sádlem, ale my jsme to dovedli k dokonalosti a dělá se k tomu vepřová šťáva a potom nejsou ty knedlíky tak suché
p.s. Nejlepší Pavlišov dělají v restauraci U svaté Magdaleny v Jetřichově
Já se jen divím, že ještě nejste zaregistrován a nedáváte sem recepty ... myslím si, že jste určitě skvělý kuchař
Ale je to už úplne mimo...jeden známy zásadne jedáva kapra na Vianoce s hráškovou ryžou...
Bibinko, na kuřeti s nádivkou, knedlíkem (převážně bramborovým) a se zelím jsem vyrostla
Boubelindo - čím mastís ty knedlíky? Sádlem s cibulkou nebo máslem?
Boubelindo, jakej je to kraj, nebo oblast?