Balkánský burek
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a připomene hezkou dovolenou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 727 kJ / 5 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 277,92 g |
Tuky | 318,48 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 911 mg |
Sůl | 2,32 g |
Sacharidy | 412,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Balkánský burek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBKW
Moje poznámka
Balkánský burek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBKW
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 7 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 8 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 9 hodinami
Maková náplň
mismi před 9 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 11 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 12 hodinami
Tématické fráze:
burek,
burek recept,
burek se sýrem recept,
mlete maso recepty,
chorvatský burek,
recept na burek,
burek se syrem,
sýrový burek,
recept burek,
recepty na burek se sýrem,
burek těsto,
burek s mletým masem,
masovy burek,
testo na burek,
domaci burek,
burek s tvarohem,
jak se dělá burek,
recepty burek,
čevapi recept,
burek sýrový
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
voda,
olej,
maso hovězí mleté,
cibule,
vegeta,
pepř mletý,
tvaroh,
vejce,
smetana kysaná,
sůl,
jablko,
cukr,
skořice,
pórek
Komentáře (22)
Běžně se používá filo těsto, dá se ale nahradit i listovým těstem, i když chuť se nepatrně změní.
Podle mne je to dobrý recept a tahle stránka je o receptech a ne o skládání zkoušek z pravopisu