BUREK balkansky

Marjanna Kuchařka: Marjanna

Mleté maso 19 názorů

Suroviny

Cesto: 0.5kg muky polohrubej a z toho 200gr hladkej, hladkej može byt aj viac alebo cele pol kilo, voda, olej cca 2,5 dcl
PLNKA MASOVA:0.5kg až kilo mleteho hov. mas, 2 cibule, vegeta, korenie..
PLNKA SYROVA: 0.5kg tvarohu, 2 vajcia, 2velke lyžice kyslej smotany, sol
PLNKA JABLKOVA: nastruhane jabka, cukor, škorica
PLNKA POROVA: por na kolečka popraženy na rychlovku
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s vodou, vody dáme tolik, aby vzniklo měkké těsto jako na chleba, vytvoříme z něj 3 bochánky, nebo 5 menších. Bochánky potřeme olejem a necháme 30 minut stát.

  2. Pak si dáme na stůl ubrus, na který dáme bochník, který rozválíme skoro do průsvitného těsta, ​​pak ho hřbetem ruky natahuje, dokud nepuká. Potřeme olejem každý vytažený list těsta.

  3. Navrstvíme náplň a pomocí ubrusu stočíme jako štrúdl. Dáme do kulatého pekáče a pečeme v dobře vyhřáté troubě na max asi 25 minut. Po upečené ho trošku zalijeme vodou smíchanou s olejem, ale jen tak akorát aby změklo a dáme ještě na 5 minut zpět do trouby.

  4. Masová náplň: maso, nakrájenou cibuli, vegetu a pepř smícháme a dáme na těsto.

  5. Náplň sýrová: všechny suroviny smícháme a ochutnáme, aby to bylo slané a navrstvíme na plát těsta.

  6. Jablečná náplň: nastrouháme jablko, pocukrujeme, přidáme skořici a vymačkáme šťávu a dáme na plát těsta a srolujeme.

Poznámka

skuste

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 156 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: BUREK balkansky

  • marcik marcik

    Mariannko, máme stejný váleček :-D je to vlastně podobné jak těsto fillo, ale bez octu ;-) Máš to krásný :-K Udělám o víkendu ;-)

    Odpovědět

  • Marjanna Marjanna(autorka receptu)

    marcik: dakujem krasne :) budem sa snazit ich nerobit..:) na Varecha.sk mam tiez recept na burek,ale aj podrobny popis ako som robila cesto...ak by ta zaujimalo :) http://varecha.pravda.sk/recepty/burek-masovy/2899...

    Odpovědět

  • marcik marcik

    Mariannko, receptík je super, uložený je a o víkendu budu dělat burek :-p Co se týče těch překlepů a "komolení", nic si z toho nedělej ;-) Po více než 20 letech v Řecku, taky jsem se pletla a pořád pletu :-D To je tím, že používáš ten druhý jazyk.Takže mezinárodním receptům zdar a škodolibých si nevšímej ;-) + 8:yes:

    Odpovědět

  • langoska32 langoska32

    Pro Anonymu:
    ;-(A já myslela, že doba anonymů skončila před 25 lety? Paní, to se stydíte za svůj názor, že se ani pod něj nedokážete podepsat? Hojte si své pošramocené EGO jinde:-((. My rádi vaříme a pečeme, takže za každý recept na novou mňamku fakt díky. Průměrná kuchtička si poradí i s nepřesnostmi:-D. Já taky vařím stylem (přiměřeně,asi tolik,přiměřeně)Miluju burek, vyzkouším určo a díky díky Marjannko. :-*:yes:

    Odpovědět

  • Emilka Emilka(neregistrovaná)

    Anonym:promiňte ale k smíchu jste Vy . Paní má sice překlepy , ale kdyby jste četla vy sama pozorněji , tak by jste zajisté pochopila , proč je tomu tak.

    Podle mne je to dobrý recept a tahle stránka je o receptech a ne o skládání zkoušek z pravopisu ;-). Takže za mě paní Marjanně :yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Anonym: K smíchu je ten, kdo kritizuje, aniž by měl s pečením nějaké zkušenosti. Množství tekutiny v receptu na těsto přeci nikdy nelze přesně určit. Překlepy se najdou, ale hrubky ne, autorka asi nestihla v tom nadšení editovat, to chápu. :-p:-))

    Odpovědět

  • Anonym Anonym(neregistrovaný)

    :D :D :D Všichni jste k smíchu, recept je víc než nepřesný. Není napsáno ani kolik vody a jsou tam i překlepy, což netrpím. Dávám palec dolu:no::-//

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Upekla jsem, sýrový, výborný a skvělý, děkuji, konečně něco co mi připomíná ten skvělý Burek, co jsem měla v Chorvatsku (mírné rozdíly jsou spíše v mých rukách než v receptu :-)) ), děkuji:yes:

    Odpovědět

  • aknit 11 aknit 11(neregistrovaný)

    edita_h: Recept na cevapi je velmi jednoduchy.70 percent hovadzie maso,20 percent bravcove a 10 percent jahnacie.Ak nemas jahnacie sprav to 80,20.Zomelies,pridas sol,vegetu,korenie mlete,cesnak dobre rozpasirovany,a prasok do peciva,ja na 2 kg masa davam cely,trochu teplej vody.A potom miesis,ako cesto,az kym maso nestrati konzistenciu mleteho masa.Prestane sa ti lepit na ruky,bude vlacne a nebude sa rozdvajat. Nechas odstat najlepsie par hodin formujes cevapi,alebo pljeskavice a grilujes.

    Odpovědět

  • I I(neregistrovaný)

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    Marijanka, ďakujeme za recpt. S mužom milujeme balkán, burek a všetko, čo s ním súvisí. Teraz si možem skúsiť urobiť burek aj doma :-):yes:

    Odpovědět

  • edita_h edita_h

    Děkuju:-K!!! Dávám bodík:yes:, protože konečně vidím pod názvem Burek recept jak má být! A opravdu origin je masový burek a doma se tomu říká pita :o) babička dělá ještě s náplní z balkánského sýra.Sama jsem se ještě nikdy neodhodlala udělat Burek, i když ho miluju (s kefírem se to podává u nás) je strašně těžké "vytahat" to těsto! Ale tenhle recept mi dodal odvahu,takže určitě vyzkouším :o) Ještě se kouknu,jestli náhodou nemáš recept na čevapi :-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nuz marjanna...musis sa prisposobit jazykom okoliu a rodine...preto, to posobi tak chaoticky...ale rozhodne to neries...nenako sa s tym vysporiadame.;-)

    Odpovědět

  • Marjanna Marjanna(autorka receptu)

    ano,ano žijem v Slovinsku,ale mam manžela z Bosny takže som sa niečo naučila. Ich kuchyna je supiš a slovinska ani nie taka 'obyčajna' balkanska je lepšia hmmmmmmmmm len tie moje chyby pri pisani receptov pardoooooooon:-8:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: burek burek recept burek se sýrem recept mlete maso recepty chorvatský burek recept na burek burek se syrem sýrový burek recept burek recepty na burek se sýrem burek těsto burek s mletým masem masovy burek testo na burek domaci burek burek s tvarohem jak se dělá burek recepty burek čevapi recept burek sýrový

Zapomněl/a jsem heslo