BUREK balkansky

Marjanna Kuchařka: Marjanna

Mleté maso 19 názorů

Suroviny

Cesto: 0.5kg muky polohrubej a z toho 200gr hladkej, hladkej može byt aj viac alebo cele pol kilo, voda, olej cca 2,5 dcl
PLNKA MASOVA:0.5kg až kilo mleteho hov. mas, 2 cibule, vegeta, korenie..
PLNKA SYROVA: 0.5kg tvarohu, 2 vajcia, 2velke lyžice kyslej smotany, sol
PLNKA JABLKOVA: nastruhane jabka, cukor, škorica
PLNKA POROVA: por na kolečka popraženy na rychlovku
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s vodou, vody dáme tolik, aby vzniklo měkké těsto jako na chleba, vytvoříme z něj 3 bochánky, nebo 5 menších. Bochánky potřeme olejem a necháme 30 minut stát.

  2. Pak si dáme na stůl ubrus, na který dáme bochník, který rozválíme skoro do průsvitného těsta, ​​pak ho hřbetem ruky natahuje, dokud nepuká. Potřeme olejem každý vytažený list těsta.

  3. Navrstvíme náplň a pomocí ubrusu stočíme jako štrúdl. Dáme do kulatého pekáče a pečeme v dobře vyhřáté troubě na max asi 25 minut. Po upečené ho trošku zalijeme vodou smíchanou s olejem, ale jen tak akorát aby změklo a dáme ještě na 5 minut zpět do trouby.

  4. Masová náplň: maso, nakrájenou cibuli, vegetu a pepř smícháme a dáme na těsto.

  5. Náplň sýrová: všechny suroviny smícháme a ochutnáme, aby to bylo slané a navrstvíme na plát těsta.

  6. Jablečná náplň: nastrouháme jablko, pocukrujeme, přidáme skořici a vymačkáme šťávu a dáme na plát těsta a srolujeme.

Poznámka

skuste

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: BUREK balkansky

  • marcik marcik

    Mariannko, máme stejný váleček :-D je to vlastně podobné jak těsto fillo, ale bez octu ;-) Máš to krásný :-K Udělám o víkendu ;-)

    Odpovědět

  • Marjanna Marjanna(autorka receptu)

    marcik: dakujem krasne :) budem sa snazit ich nerobit..:) na Varecha.sk mam tiez recept na burek,ale aj podrobny popis ako som robila cesto...ak by ta zaujimalo :) http://varecha.pravda.sk/recepty/burek-masovy/2899...

    Odpovědět

  • marcik marcik

    Mariannko, receptík je super, uložený je a o víkendu budu dělat burek :-p Co se týče těch překlepů a "komolení", nic si z toho nedělej ;-) Po více než 20 letech v Řecku, taky jsem se pletla a pořád pletu :-D To je tím, že používáš ten druhý jazyk.Takže mezinárodním receptům zdar a škodolibých si nevšímej ;-) + 8:yes:

    Odpovědět

  • langoska32 langoska32

    Pro Anonymu:
    ;-(A já myslela, že doba anonymů skončila před 25 lety? Paní, to se stydíte za svůj názor, že se ani pod něj nedokážete podepsat? Hojte si své pošramocené EGO jinde:-((. My rádi vaříme a pečeme, takže za každý recept na novou mňamku fakt díky. Průměrná kuchtička si poradí i s nepřesnostmi:-D. Já taky vařím stylem (přiměřeně,asi tolik,přiměřeně)Miluju burek, vyzkouším určo a díky díky Marjannko. :-*:yes:

    Odpovědět

  • Emilka Emilka(neregistrovaná)

    Anonym:promiňte ale k smíchu jste Vy . Paní má sice překlepy , ale kdyby jste četla vy sama pozorněji , tak by jste zajisté pochopila , proč je tomu tak.

    Podle mne je to dobrý recept a tahle stránka je o receptech a ne o skládání zkoušek z pravopisu ;-). Takže za mě paní Marjanně :yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Anonym: K smíchu je ten, kdo kritizuje, aniž by měl s pečením nějaké zkušenosti. Množství tekutiny v receptu na těsto přeci nikdy nelze přesně určit. Překlepy se najdou, ale hrubky ne, autorka asi nestihla v tom nadšení editovat, to chápu. :-p:-))

    Odpovědět

  • Anonym Anonym(neregistrovaný)

    :D :D :D Všichni jste k smíchu, recept je víc než nepřesný. Není napsáno ani kolik vody a jsou tam i překlepy, což netrpím. Dávám palec dolu:no::-//

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Upekla jsem, sýrový, výborný a skvělý, děkuji, konečně něco co mi připomíná ten skvělý Burek, co jsem měla v Chorvatsku (mírné rozdíly jsou spíše v mých rukách než v receptu :-)) ), děkuji:yes:

    Odpovědět

  • aknit 11 aknit 11(neregistrovaný)

    edita_h: Recept na cevapi je velmi jednoduchy.70 percent hovadzie maso,20 percent bravcove a 10 percent jahnacie.Ak nemas jahnacie sprav to 80,20.Zomelies,pridas sol,vegetu,korenie mlete,cesnak dobre rozpasirovany,a prasok do peciva,ja na 2 kg masa davam cely,trochu teplej vody.A potom miesis,ako cesto,az kym maso nestrati konzistenciu mleteho masa.Prestane sa ti lepit na ruky,bude vlacne a nebude sa rozdvajat. Nechas odstat najlepsie par hodin formujes cevapi,alebo pljeskavice a grilujes.

    Odpovědět

  • I I(neregistrovaný)

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    Marijanka, ďakujeme za recpt. S mužom milujeme balkán, burek a všetko, čo s ním súvisí. Teraz si možem skúsiť urobiť burek aj doma :-):yes:

    Odpovědět

  • edita_h edita_h

    Děkuju:-K!!! Dávám bodík:yes:, protože konečně vidím pod názvem Burek recept jak má být! A opravdu origin je masový burek a doma se tomu říká pita :o) babička dělá ještě s náplní z balkánského sýra.Sama jsem se ještě nikdy neodhodlala udělat Burek, i když ho miluju (s kefírem se to podává u nás) je strašně těžké "vytahat" to těsto! Ale tenhle recept mi dodal odvahu,takže určitě vyzkouším :o) Ještě se kouknu,jestli náhodou nemáš recept na čevapi :-))

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    nuz marjanna...musis sa prisposobit jazykom okoliu a rodine...preto, to posobi tak chaoticky...ale rozhodne to neries...nenako sa s tym vysporiadame.;-)

    Odpovědět

  • Marjanna Marjanna(autorka receptu)

    ano,ano žijem v Slovinsku,ale mam manžela z Bosny takže som sa niečo naučila. Ich kuchyna je supiš a slovinska ani nie taka 'obyčajna' balkanska je lepšia hmmmmmmmmm len tie moje chyby pri pisani receptov pardoooooooon:-8:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: burek burek recept mlete maso recepty burek se sýrem recept chorvatský burek recept na burek burek se syrem sýrový burek recepty na burek se sýrem recept burek burek těsto masovy burek domaci burek testo na burek burek s mletým masem burek sýrový recepty burek jak se dělá burek čevapi recept burek s tvarohem

Zapomněl/a jsem heslo