Kuře s estragonovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

1 rozporcované kuře ( já použila pouze stehna )
1 cibule nebo pár šalotek
svazek čerstvého estragonu
100 g mascarpone
200 ml drůbežího vývaru
100 ml bílého suchého vína
hladká mouka na poprášení masa
kousek másla a trochu oleje
pepř a sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso osušíme, osolíme, opepříme a obalíme zlehka v hladké mouce. Přebytečnou oklepeme. Na pánvi vhodné do trouby nebo v pekáčku rozehřejeme máslo s trochou oleje a maso ze všech stran zprudka opečeme. Maso vyjmeme a přidáme k výpeku na jemno nakrájenou cibuli.

  2. Orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme skoro všechno odpařit. Vrátíme zpět maso, podlijeme vývarem, přihodíme několik snítek estragonu a přiklopené vložíme do trouby rozpálené na 200°C.

  3. Po 0,5 hodině odklopíme a dopečeme. Pokud bude potřeba, dolijeme trochu vývaru nebo vody. Když je maso pečené, vyjmeme z trouby na plotnu, maso přendáme a udržujeme teplé. A doděláme omáčku.

  4. Rozehřejeme pánev (pekáč) s výpekem a přidáme Mascarpone, mícháme dokud se zcela nerozpustí. Podle potřeby buď doředíme (můžeme i trochou smetany) nebo omáčku naopak zredukujeme. Nakonec vmícháme ještě trochu čerstvě nasekaného estragonu a odstavíme.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 91 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře s estragonovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuře mascarpone tncz nova kuře na s mascarpone pečené kuře na estragonu kuře v mascarpone kuře na estragonu pečené kuře mascarpone kure v maskarpone

Zapomněl/a jsem heslo