Bramborákové jednohubky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 028 kJ / 1 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,07 g |
Tuky | 27,60 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 198,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz
To nás tak jednou honila mlsná…a protože milujeme bramboráky, bylo o chuti jednohubek rozhodnuto.
.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2015 12:48
adamos:Tak otruby jsem viděla i v Globusu.
13. 1. 2015 12:35
Super
12. 1. 2015 21:31
cathleen, zizala, ďakujem
12. 1. 2015 21:22
Tak to se mně moc líbí!+
12. 1. 2015 19:35
zizala: díky za záskok
12. 1. 2015 19:30
amalia: Možná by nebylo špatné tu kukuřičnou mouku použít na podsypání při rozvalování těsta Bude to pak hezky křupat
12. 1. 2015 18:49
amalia: to neporadím, nepoužívám ji. Pokud to budeš zkoušet, zkus nahradit nejdřiv menší část mouky, co to udělá
12. 1. 2015 18:47
...na zjedenie krásne mohla by som pridať kukuričnú múku?
12. 1. 2015 07:21
Skvělý nápad, určitě vyzkouším
11. 1. 2015 16:57
adamos: snad se nemýlím, že jsem je viděla i v Kauflandu (někde u ovesných vloček, kuskusu apod.), ale stoprocentně je mají v každé Zdravé výživě Prodávají se i otruby žitné a další druhy.
11. 1. 2015 16:43
Mám dotaz : kde se dají sehnat otruby ? dík za odp. jsem z Benešova
11. 1. 2015 10:57
Pochutnala by som si...ja by som tam navrch pripichla ešte olivu, ale to viac-menej preto, aby som potom mohla dojesť celú fľašu. Otruby tiež používam, hlavne do chleba a pečiva, ale občas aj do jedál, hlavne na zahustenie.
11. 1. 2015 10:43
Děkuji za zájem, doufám, že někdo vyzkouší
Nápad...takové vznikají, když vás tak moc honí mlsná, že už nevíte, co na ten rozežraný (!) jazyčisko strčit
maiva, magdalenka: otruby jsou vlastně "odpad" při mletí mouky, obal zrna. I proto jsou hodně levné, mám je doma pořád.
Tak, jako magdalenka, je i já často přidávám do pečiva. Je pak nejen hezky tečkované, ale otruby určitě dodají tělu něco minerálů....jsou nestravitelné, nasákavé - ve střevech "nacucají" dost vody a hlavně - vymetou střeva jako nějaké košťátko od usazenin a treba i tělu nebezbečných odpadů.
Navíc - pečivo s otrubami tělo déle tráví, tak nás nasytí na delší dobu.
Nápad...takové vznikají, když vás tak moc honí mlsná, že už nevíte, co na ten rozežraný (!) jazyčisko strčit
maiva, magdalenka: otruby jsou vlastně "odpad" při mletí mouky, obal zrna. I proto jsou hodně levné, mám je doma pořád.
Tak, jako magdalenka, je i já často přidávám do pečiva. Je pak nejen hezky tečkované, ale otruby určitě dodají tělu něco minerálů....jsou nestravitelné, nasákavé - ve střevech "nacucají" dost vody a hlavně - vymetou střeva jako nějaké košťátko od usazenin a treba i tělu nebezbečných odpadů.
Navíc - pečivo s otrubami tělo déle tráví, tak nás nasytí na delší dobu.
11. 1. 2015 09:10
maiva: Ja otruby často kupujem, prihadzujem do hocičoho, ak pečiem z bielej múky. Mám potom dojem, že robím niečo pre svoje zdravie...
10. 1. 2015 20:50
Zajímavý recept, otruby jsem ještě nikdy nepoužila. Bramboráky máme rádi, budu muset vyzkoušet+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 13 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 14 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 7 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 7 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 9 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak zdobit jednohubky jednohubky recepty bramborakova buchta bramboráčky jednohubky odpad při mletí mouky nevelka krusta bramborákové těsto ve střevě
Suroviny: voda, olej, otruby pšeničné, mouka hladká, česnek, kmín drcený, majoránka, sůl, brambory, droždí
Bramborákové jednohubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xXr
22 názorů