Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčková tlačenka

Zbyla vám po Velikonocích uvařená vajíčka? Můžete z nich připravit jako obvykle pomazánku, nebo tentokrát zkuste vajíčkovou tlačenku. Spolu se salátem a čerstvým pečivem získáte lehký jarní oběd či atraktivní pohoštění na party.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min Bez doby tuhnutí

60 min (60 min příprava, Bez doby tuhnutí)

18. 3. 2009 13:55

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 260 kJ / 2 452 kcal
Bílkoviny68,38 g
Tuky228,17 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 5,40 g
Sůl13,05 g
Sacharidy26,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Místo Moravanky může být i Hradišťanka, ta není tak pikantní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

18. 3. 2009 16:57

Děláme téměř schodně. Dost jsem se natrápil, když jsem se nechtěl ptát a chtěl udělat "Budapešskou" = stejná se želatynou, ale ostá a taková růžová. Pak jsem na to káp. Přidávám ostrý kečup a ječtě chilli a aby jsem jí měl jako v krámu, udělal jsem si v práci (když jsem ještě dělal ) takovou formu jako spodek rakve . A je to. Ty máš + bodík.

Eliza Eliza

18. 3. 2009 16:32

Moje maminka dělá skvělou vajíčkovou tlačenku. Vypadá to, že i podle stejného receptu. Po Velikonocích :-! - skvělý nápad...:-) Ukládám a už vím, co s koledou, díky :-p.

Bibinka Bibinka

18. 3. 2009 15:18

Taky jí dělávám a po Velikonocích nejčastěji, to je jasný, když vejce už lezou ušima:-D;-)

tejaja tejaja

18. 3. 2009 14:23

Nedávam cibuľu, ani feferónku a namiesto majonézy dávam tatarku. Používam klasickú želatínu. Je to ozaj dobrota:yes:

Paprika Paprika

18. 3. 2009 14:07

:yes: Já jí dělám vždycky po Velikonocích. Děti vykoledují materiál a já pak dělám 2-3 kousky. Někdy jsou tam i ty trochu obarvené bílky vidět :-D, tak to má trochu nezvyklou barvu. Dávám bodík ;-)

Gabina

18. 3. 2009 14:04

Dělám často naoslavy, je výborná a všude žádaná :yes: Akorát já tam nechávám tu feferonku, je to příjemně pálivé, ale zase už nedávám syrovou cibuli.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vajíčkový aspik vaječná tlačenka v srnčím hřbetu recept na vajíčkovou tlačenku vaječná tlačenka vajčkova tlačenka želatina na vajíčkovou tlačenku salamova tlacenka salámová tlačenka recept vajickovatlacenka vajickova rolada výroba tlačenky vajickova zelatina vaječná tlačenka recept vajíčkový hřbet želatinová tlačenka top recepty vaječna tlačenka tlačenka recept sýrová tlačenka výroba vaječné tlačenky vaječný aspik

Suroviny: vejce, salám gothaj, okurky sterilované, cibule, moravanka, majonéza, želatina na vaječnou tlačenku, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Vajíčková tlačenka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrKJ