

Bílý králík na černém Kozlovi
Suroviny 5-6 porcí
- 1 Králík bez hlavy
- 40 dkg bůčku
- 20 dkg uzené slaniny
- koření:
- provensálské koření
- koření na divočinu
- farmářské koření
- sůl
- česnek
- 1 černé pivo (Kozel)jinak dle možností
Postup přípravy receptu
Vykoštěného králíka naporcuji na malé kousky (5krát5), taktéž bůček i slaninu ta může i na menší. Osolím, načesnekuji, okořením (pozor na slané druhy koření), vložím do pekáčku s víkem a zaliju pivem.
Do předehřáté trouby vložím na 1,20h (150 st.) Podávám libovolně s pečivem, bramborem i rýží.
Poznámka od kuchařky
Vykoštěné naložené maso je možno nechat odležet den dopředu a před pečením jen zalít pivem. A též vylepšit zamícháním dozlatova osmaženou cibulkou. Nedávám k masu do pečení jelikož kr. maso už je tak dost sladké.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bílý králík na černém Kozlovi
-
-
-
Líbí se mi nejen recept, ale i název
. Vyzkouším
-
Recept slibný
, název vtipný
-
Název je velmi vtipný
a ladka fialka je především ladka rejpalka
, to už dokázala i u jiných receptů. Jí nevoní nic, názvy, fota, vadí jí, když někdo něco pochválí. Možná jí nevoní ani ty fialky.
P.S. Když už bychom chtěli být detailisty, králík má bílé maso, nebo snad ne? -
Jen bych se taky zastala autora názvu i Casina, humoru v našich životech není nikdy dost a mě to přišlo vtipný na první dobrou
A recept bude OK. -
Dobrý název
Dělám podobné jídlo, jen porce králíka nechávám s kostmi
-
Nechtěli byste raději diskutovat o receptu než o názvu? Je to přece jasné jak facka - králík = bílé maso a černé pivo značky Kozel. Tak co je na tom hloupého?
Jinak, recept se mi líbí a až ho vyzkouším, tak buď přidám bod nebo ne. Tečka, puntík. -
A ty si už někdy viděl bílího králíka na černým kozlovi?U tebe by to bylo i možný,ty všudybyle.
-
"Bílý králík na černém Kozlovi"
ladka fialka:
Buď si děláte prču, nebo nemáte ani ň smyslu pro humor
ale fakt nevím co je horší...
-
dalsi priklad hloupeho nazvu
videla jsem mnoho hlouposti, ale bileho kralika nikdy, pouze se srsti a o tu zde urcite nejde