Bílý králík na černém Kozlovi

bohuslav Kuchař: bohuslav

Doba přípravy: 1h 20min 5-6 porcí Jiné maso 11 názorů

Suroviny

1 Králík bez hlavy
40 dkg bůčku
20 dkg uzené slaniny
koření:
provensálské koření
koření na divočinu
farmářské koření
sůl
česnek
1 černé pivo (Kozel)jinak dle možností
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykoštěného králíka naporcuji na malé kousky (5krát5), taktéž bůček i slaninu ta může i na menší. Osolím, načesnekuji, okořením (pozor na slané druhy koření), vložím do pekáčku s víkem a zaliju pivem.

  2. Do předehřáté trouby vložím na 1,20h (150 st.) Podávám libovolně s pečivem, bramborem i rýží.

Poznámka

Vykoštěné naložené maso je možno nechat odležet den dopředu a před pečením jen zalít pivem. A též vylepšit zamícháním dozlatova osmaženou cibulkou. Nedávám k masu do pečení jelikož kr. maso už je tak dost sladké.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bílý králík na černém Kozlovi

  • eva hubova eva hubova

  • Patricie Patricie

  • Petra Benesova Petra Benesova

    Líbí se mi nejen recept, ale i název:yes:. Vyzkouším:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Recept slibný :-p, název vtipný :-)
    :yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Název je velmi vtipný :yes: a ladka fialka je především ladka rejpalka :no:, to už dokázala i u jiných receptů. Jí nevoní nic, názvy, fota, vadí jí, když někdo něco pochválí. Možná jí nevoní ani ty fialky. ;-(

    P.S. Když už bychom chtěli být detailisty, králík má bílé maso, nebo snad ne?

    Odpovědět

  • lenka lenka(neregistrovaná)

    Jen bych se taky zastala autora názvu i Casina, humoru v našich životech není nikdy dost a mě to přišlo vtipný na první dobrou:-)
    A recept bude OK.

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Dobrý název:-D Dělám podobné jídlo, jen porce králíka nechávám s kostmi :yes::-)

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Nechtěli byste raději diskutovat o receptu než o názvu? Je to přece jasné jak facka - králík = bílé maso a černé pivo značky Kozel. Tak co je na tom hloupého?
    Jinak, recept se mi líbí a až ho vyzkouším, tak buď přidám bod nebo ne. Tečka, puntík.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    A ty si už někdy viděl bílího králíka na černým kozlovi?U tebe by to bylo i možný,ty všudybyle. :no:

    Odpovědět

  • casino casino

    "Bílý králík na černém Kozlovi"
    ladka fialka:
    :-D:-D:-D Buď si děláte prču, nebo nemáte ani ň smyslu pro humor:-D:-D:-D ale fakt nevím co je horší...;-)

    Odpovědět

  • ladka fialka ladka fialka(neregistrovaná)

    dalsi priklad hloupeho nazvu :no: videla jsem mnoho hlouposti, ale bileho kralika nikdy, pouze se srsti a o tu zde urcite nejde :-O

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty ládi hrušky 21.1.2015 vtipný králík kralik na černém pivu recept kozel bílý králík recepty z králíka kralik na cernem pivu kozel králík nalozeny v pivu kozel bílý bile oko u kralika králík na bílo recept kozel recepty fotka biliho kralika kozel recept bíla tecka v oku králika tipi na recepty kozla humor pivu kozel