Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové halušky s brynzou a kysaným zelím

Nadýchané halušky bez lepku, jemná brynza a voňavé kysané zelí tvoří dokonalou kombinaci slovenské klasiky, kterou si může vychutnat každý. Chuťově syté, přitom lehčí jídlo, které zasytí a potěší i bez pšeničné mouky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kaczik

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 115 kJ /
2 179 kcal
Bílkoviny57,08 g
Tuky89,82 g
Vláknina33,60 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 2,04 g
Sůl5,13 g
Sacharidy271,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme úplně najemno, na té vystouplé, pyramidové části struhadla. Krok 2: Smícháme je s moukou a do osolené vody malou lžičkou tvoříme a pak házíme malé halušky. Prvně zkoušíme vhazovat po jednom kousku, pokud by nebylo dost mouky, tak by se rozvařovaly. (Samozřejmě pokud máte takový ten cedník na halušky, můžete jej použít.) Krok 3: Po vyplavání halušky necháme ještě 2 minutky povařit, pak je lovíme sítkem a házíme do připraveného hrnce se studenou vodou. Nakonec je scedíme a necháme okapat. Krok 4: Na pánvi osmahneme na proužky pokrájenou slaninu, kterou dáme zatím bokem. Krok 5: Po slití části tuku dáme na pánev osmahnout cibulku pokrájenou na tenké půlměsíčky, dokud nezačne chytat krásně karamelovou barvu. Krok 6: Větší půlku cibule dáme bokem ke slanině a ke zbytku přimícháme kysané zelí. Když se pořádně prohřeje, dáme ho též bokem. Krok 7: Do té samé pánve dáme halušky a trochu je na pánvičce opečeme, dokud nejsou horké. Krok 8: Pak vypneme hořák a k haluškám vmícháme brynzu rozmíchanou v tvarohu. Krok 9: Halušky rozdělíme na dva talíře, kolem dokola poklademe zelím, vrch ozdobíme cibulkou a slaninou.

TIP: Brynza ve slovenské a české kuchyni

Zveřejněno 3. 3. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové halušky s brynzou a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2VN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové halušky s brynzou a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2VN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ZDENKA JAKLOVÁ 17. 1. 2016 11:47
Dobrý den pracovně jsem byla 3dny na Slovensku ,kde jsem si koupila pravou brynzu dnes k obědu proto vyskoušela tento recept a byl moc vynikající všem chutnal. ZDENKA:

Kaczik: spagetka: Ja som zvyknutá tak ako sa robia na Slovensku, alebo jedno alebo druhé. Ale uznávam, že bryndza chutí so všetkým. :-D:yes::yes:

U nás nám také nejvíc chutnají s bryndzou a zelím dohromady :yes::yes::yes:

tejaja: Mi právě halušky jen s brynzou nebo jen se zelím nechutnají :-D. Proto jsem to zkusila dohromady a zjistila, že tak mi chutnají nejvíc :-). Ale je jasné, že každý už si to nějak upraví podle sebe :-).

Pekný recept pre tých, ktorí to potrebujú. Len ja by som nemiešala všetko dokopy, buď s bryndzou alebo s kyslou kapustou. ;-)

Tématické fráze:
bezlepkové halušky, halušky s bryndzou a zelím, bezlepkové halušky recept, bezlepkovė halušky z brambor, bezlepkové halušky s bryndzou, halušky se zelím a bryndzou, halusky s brinzou a zelím, pohankové halušky, bezlepkove halušky s s bryndzou, bezlepkové recepty, bezlepkove halusky se zelim recept, těstoviny s brynzou, halužky s brynzou, halušky z pohankové mouky, halusky bezlepkove, brynza recepty, pravé bryndzové halušky se kysaným zelím, recepty ze zeli, pravé slovenské halušky s kysaným zelím videorecept, se zelím nebo brynzou

Suroviny:
brambory, mouka pohanková, sůl, brynza, tvaroh polotučný, cibule, zelí kysané, slanina anglická

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu