Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulky s celerem

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 987 kJ /
1 670 kcal
Bílkoviny74,90 g
Tuky25,77 g
Vláknina21,36 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 10,50 g
Sůl26,15 g
Sacharidy273,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme med a necháme vzejít kvásek (nenechávám vzejít kvásek, hned přidám ostatní suroviny). Krok 2: Sýr a celer nastrouháme na jemné nudličky. Obojí dáme do pekárny ke kvásku. Přidáme mouku, sůl fenykl a pekárnu zapneme na program těsto. Je-li těsto řídké, dáme více mouky, je-li tuhé, dáme mléko. Po vykynutí tvarujeme bochánky velikosti pingpongového míčku a necháme na plechu nakynout. Krok 3: Bulky s celerem potřeme olivovým olejem nebo sádlem a posypeme solí. Bulky dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C (elektrická) nebo 200°C (horkovzduch) na 20 minut.
Bulky s celerem podáváme podle chuti nebo jen tak samotné.

Zveřejněno 23. 3. 2009

Poznámka autorky janatka

Zkoušela jsem dát fenykl,ale vůbec nám to nechutnalo,je to moc voňavé,ale každý máme jiné chuťě.Dobrá je i celozrnná mouka.Mám tento recept z jedné celerové kuchařky(Lenka Požárová),která se mi dostala do rukou.Vyhrála jsem ji na netu v soutěži,je skvělá!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulky s celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rggw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulky s celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rggw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

To mi uniklo:-O, dávám na vyzkoušení;-)

Kamilo:ano máte pravdu je to z té kuchařky.Upřesním to v poznámce.:-))U nás fenykl není moc oblíbený,tak asi proto nám to připadalo moc navoněné.

Jen upřesňuji: recept je z kuchařky Lenky Požárové, vydává celou edici, každá kuchařka je zaměřena na jednu surovinu, a všechny jsou výtečné!!!
Mně osobně tyhle bochánky zachutnaly děsně moc, fenyklu jsem dala podle návodu (resp.jsem tam vysypala celý sáček fenyklového čaje) a bylo to super!!! doporučuju! Luxusní, nezvyklé, ohromující!

Supr recept, známe odjinud, ale moc nám chutnají! Ještě teplé s máslem. Mňam! Fenykl jsem dala drcený (jenom nevím kolik) a byl tam moc dobrý.

Vyzkouším ;-)

no paráda...celer :-p:-p:-p...určitě si bulky ukládám do oblíbených. V kuchařce se jistě spletli, aromatického fenyklu stačí trošku, lžíce je fakt moc :-O

Zvláštní kombinace, ale určitě vyzkouším:yes::-):-)

Tématické fráze:
lenka požárová recepty, recepty lenky požárove, celer, recepty od lenky požárové, celer recepty, recepty lenka požárová, slané pečivo s celerem, řídké těsto cheesecake, fenykl příloha recept, domácí bulky z droždí, požárová lenka, banánový chlebíček požárová lenka, mňam požárová, lenka požárová celerové, lenka požárová, celer, lenka požárová cheesecake, pozarova recept, lenka pozarova recept, recepty kucharky lenka pozarova, bochanky z celeru

Suroviny:
med, mléko, mouka hladká, fenykl, sýr tvrdý, sůl, olej olivový, celer, droždí, sůl mořská

Přidat fotografie receptu