Bulky s celerem

janatka Kuchařka: janatka

Slané pečivo 7 názorů

Suroviny

1 lžíce medu
250 ml mléka
300 g hladké mouky
1 lžíce fenyklu
100 g tvrdého sýru
1 lžička soli
olivový olej
200 g celeru
droždí 1 kostka
Na ozdobu:
1 lžíce hrubé mořské soli
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme med a necháme vzejít kvásek (nenechávám vzejít kvásek, hned přidám ostatní suroviny).

  2. Sýr a celer nastrouháme na jemné nudličky. Obojí dáme do pekárny ke kvásku. Přidáme mouku, sůl fenykl a pekárnu zapneme na program těsto. Je-li těsto řídké, dáme více mouky, je-li tuhé, dáme mléko. Po vykynutí tvarujeme bochánky velikosti pingpongového míčku a necháme na plechu nakynout.

  3. Bulky s celerem potřeme olivovým olejem nebo sádlem a posypeme solí. Bulky dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C (elektrická) nebo 200°C (horkovzduch) na 20 minut.
    Bulky s celerem podáváme podle chuti nebo jen tak samotné.

Poznámka

Zkoušela jsem dát fenykl,ale vůbec nám to nechutnalo,je to moc voňavé,ale každý máme jiné chuťě.Dobrá je i celozrnná mouka.Mám tento recept z jedné celerové kuchařky(Lenka Požárová),která se mi dostala do rukou.Vyhrála jsem ji na netu v soutěži,je skvělá!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bulky s celerem

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    To mi uniklo:-O, dávám na vyzkoušení;-)

    Odpovědět

  • janatka janatka(autorka receptu)

    Kamilo:ano máte pravdu je to z té kuchařky.Upřesním to v poznámce.:-))U nás fenykl není moc oblíbený,tak asi proto nám to připadalo moc navoněné.

    Odpovědět

  • Kamila Kamila(neregistrovaná)

    Jen upřesňuji: recept je z kuchařky Lenky Požárové, vydává celou edici, každá kuchařka je zaměřena na jednu surovinu, a všechny jsou výtečné!!!
    Mně osobně tyhle bochánky zachutnaly děsně moc, fenyklu jsem dala podle návodu (resp.jsem tam vysypala celý sáček fenyklového čaje) a bylo to super!!! doporučuju! Luxusní, nezvyklé, ohromující!

    Odpovědět

  • vlaďka vlaďka(neregistrovaná)

    Supr recept, známe odjinud, ale moc nám chutnají! Ještě teplé s máslem. Mňam! Fenykl jsem dala drcený (jenom nevím kolik) a byl tam moc dobrý.

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Vyzkouším ;-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    no paráda...celer :-p:-p:-p...určitě si bulky ukládám do oblíbených. V kuchařce se jistě spletli, aromatického fenyklu stačí trošku, lžíce je fakt moc :-O

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Zvláštní kombinace, ale určitě vyzkouším:yes::-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: lenka požárová recepty recepty lenky požárove celer recepty od lenky požárové celer recepty recepty lenka požárová slané pečivo s celerem řídké těsto cheesecake fenykl příloha recept domácí bulky z droždí požárová lenka banánový chlebíček požárová lenka mňam požárová lenka požárová celerové lenka požárová, celer lenka požárová cheesecake pozarova recept lenka pozarova recept recepty kucharky lenka pozarova bochanky z celeru