Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 538 kJ / 1 324 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,07 g |
Tuky | 143,56 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 446 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: máslo necháme povolit mimo chlad lednice, sušená rajčata na 30 minut namočíme do teplé vody a petrželku nožem nasekáme nadrobno.
Krok 2: Namočená rajčata scedíme, co nejvíce osušíme a v sekáčku rozsekáme spolu s česnekem nadrobno. Množství česneku je volitelné – jeden stroužek máslo lehce ovoní, tři stroužky už jsou v něm hodně výrazně poznat na vůni i chuti.
Krok 3: Do sekáčku přidáme máslo a promícháme ho s nasekanou zeleninou. Pak sekáčrek vypneme a už ručně, stěrkou, vmícháme petrželovou nať. Solit netřeba, stačí sůl z rajčat.
Krok 4: Dobře promíchané máslo pak na fólii zformujeme do válečku, okraje mu zakroutíme jako u velikého bonbónu a uložíme do lednice. Používáme na topinky, přírodně upravená masa, pečené brambory i do pomazánek.
Zveřejněno 27. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové máslo se sušenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mn1R
Moje poznámka
Bylinkové máslo se sušenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mn1R
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 12 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 3 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 3 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 5 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 5 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 5 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 6 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 7 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 9 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 11 hodinami
Tématické fráze:
máslo se sušenými rajčaty,
rajčatové maslo,
bylinkove.cz,
italské bylinkové máslo,
jak udělat bylinkové máslo,
bylinkové máslo,
bylinkové máslo top recepty,
ochucené máslo rajčatové recepty,
máslo promícháme,
ochucene maslo se susenymi rajcaty,
maslo se susenymy rajcaty,
francouzské bylinkové máslo,
bylinkove maslo ze susenych bylinek
Suroviny:
máslo,
rajče sušené,
česnek,
nať petrželová
Komentáře (25)
Je moc dobré, uždibovala jsem jen tak a třeba manžel, který se sušeným rajčatům dosud úspěšně vyhýbal
spagetka: jj, francouzské a bylinkové máslo je něco úplně jiného. Uvidíš, pokud vyzkoušíš