Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 665 kJ / 2 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,28 g |
Tuky | 89,74 g |
Vláknina | 10,43 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 221 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 331,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sypké ingredience smícháme dohromady a prosejeme je přes síto nebo vhodný kovový cedník. Není to ale nezbytně nutné.
Krok 2: Pak přidáme vejce, mléko, olej a vše metličkou nebo vařečkou smícháme dohromady. Nešleháme a nemícháme dlouho, pouze do doby, kdy se nám vše spojí.
Krok 3: Směs nalijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře), poté papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Remosku zapneme a pečeme zhruba 23 - 25 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct jinak.
Krok 4: Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku a ještě teplou opatrně potřeme na povrchu marmeládou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.
Z tohoto množství je 6 ks ke kávičce.
Z tohoto množství je 6 ks ke kávičce.
Zveřejněno 4. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá kakaová buchta z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2ZD
Moje poznámka
Rychlá kakaová buchta z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2ZD
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 4 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 22 minutami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 24 minutami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 39 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 52 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 5 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 5 hodinami
Tématické fráze:
buchta z remosky,
buchta do remosky,
buchta v remosce,
kakaová buchta,
rychlá buchta,
remoska recepty,
hrníčková kakaová buchta,
rychlá buchta s marmeládou,
buchty z remosky,
kakaová buchta bez vajec,
hrníčková buchta do remosky,
moučníky z remosky,
recepty z remosky,
bábovka v remosce,
hrníčková buchta s kakaem,
hrníčková buchta v remosce,
kakaova buchta v remosce,
rychlá buchta v v remosce,
remoska buchta,
buchty v remosce
Suroviny:
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
vejce,
mléko,
olej,
marmeláda rybízová,
kokos
Komentáře (21)
Ale Maruska uz odpovedela za mne.
Kdysi jsem měl všechny velikosti remosek, tu střední dokonce 2x (mezi dvěma víky jsem zkoušel péci i pizzu - no, ni moc). Mančaft si je časem "půjčil" a už mám jen jednu střední (ve zdraví se dožila věku už téměř důchodového) a k ní 4 misky (buchty peču jak na běžícím pásu
Jsem spokojena, i kdyz ted ji mam na chalupe
chocolate: Luci, musela jsem juknout na Bravosku, ona peče spodem a dá se nějak otočit a prý peče pak shora. Přiznám se, že nevím, jak se používá, konkrétně jaký je ohřev při pečení moučníků? A peče dobře?
Ale ešte vás poprosím o radu, ako na "remoskové" pečenie lístkového cesta.
Vďaka.
Ďakujem