Masové koule s koprovým dipem

Mleté maso Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Suroviny 5 porcí

1 kg mletého masa (80% hovězí, 20% vepřové)
1 červená cibule
50 g slaniny
5 stroužků česneku
2 vejce
strouhanka
sůl
pepř
500 g bílého jogurtu
čerstvý kopr
olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupejte cibuli a 3 stroužky česneku.

  2. Cibuli a slaninu nakrájejte na několik kusů a společně se třemi stroužky česneku vložte do mixeru.

  3. Vše umixujte v hladkou směs a spolu s mletým masem vložte do misky.

  4. Přidejte 2 vejce, sůl, pepř a větší hrst struhanky.

  5. Propracujte maso rukama a přidejte podle potřeby strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat kuličky. Nezapomeňťe, že až se strouhanka nasákne, maso ještě zhoustne a proto přidávejte opatrně.

  6. Z masa rukama vytvarujte kuličky (odměřuju lžičkou – 1 vrchovatá lžička masa = 1 kulička), velikost si můžete přizpůsobit.

  7. Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm postupně všechny kuličky. Nasypte je na pekáček a dejte je na 10 min dojít do trouby předehřáté na 180°C. Občas je promíchejte a otočte.

  8. Připravte si dip. Do mističky nalijte jogurt, prolisujte 2 stroužky česneku a přidejte posekaný kopr v množství podle chuti. Já ho dávám opravdu hodně.

  9. Kuličky můžete podávat zvlášť s dipem, nebo je předem v misce promíchat.

    TIP NA PŘÍLOHU: Omyjte brambory a nakrájejte je na tenoučké plátky. Na plech si dejte pečící papír a na něj rozprostřete všechny plátky brambor. Posolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a pečte na 180°C asi 15 minut. Poté pusťte cyrkulaci vzduchu a pečte do křupava.

Komentáře k receptu Masové koule s koprovým dipem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty masové koule