Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlovarský knedlík

Hodnocení receptu je 5,0 (61×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh fólii podle videa, jak karlovarský knedlík zabalit a vytvarovat.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 913 kJ /
1 652 kcal
Bílkoviny64,26 g
Tuky26,65 g
Vláknina18,05 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 2,46 g
Sůl5,89 g
Sacharidy279,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky (nejlépe 2 dny staré) nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout nejlépe do druhého dne. Krok 2: Petrželovou nať nasekáme a přisypeme k pečivu. Krok 3: Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme, a přisypeme hrubou mouku. Krok 4: Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme strouhaný muškátový oříšek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny suroviny promísíme, aby se spojily a přimícháme tuhý sníh. Krok 5: Do velkého kastrolu dáme vařit vodu. Krok 6: Vezmeme silný igelitový sáček na tlačenku (průměr 100–150 mm) a jeden konec zavážeme. Plníme směsí a postupně stlačujeme. (Nemáte-li sáček na tlačenku, můžete hmotu na knedlík zabalit do potravinové fólie, dobře utáhnout jako zabalený bonbon a dát vařit takto.) Krok 7: Délku knedlíku zvolíme podle velikosti průměru hrnce, ve kterém se budou vařit. Po naplnění vytlačíme vzduch a zavážeme s rezervou přibližně 2 cm druhý konec. Knedlík totiž lehce zvětší svůj objem. Krok 8: Sáčky naplněné knedlíkovou směsí a zavázané, vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut a poté je vytáhneme, propícháme je a necháme chvilku odpočinout. Krok 9: Následně odstraníme fólii a krájíme na plátky.

TIP: Příprava karlovarského knedlíku

Zveřejněno 19. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karlovarský knedlík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ByNJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karlovarský knedlík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ByNJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

Super! Recept je velmi dobrý!

Máme ho doma raději než houskový knedlík.....hlavně teda manželka, tak karlovarský knedlík zbožňuje :-D

Karlovarské knedlíky dělávám a s úspěchen vařím ve fólii. Připadá mně to rychlejší, než plnit sáček na tlačenku. Vařím v klasickém hranatém pekáčku s víkem.

Jemné a moc dobré knedlíky, recept ukládám a jiné už nedělám. <3

Super👍👍👍👍

LucaSmith: Ano, v troubě to jde. Protože jsem líný a nepříliš trpělivý, vymažu formičku na srnčí hřbet máslem, naplnim ji asi 2 cm pod okraj , přikryju potravinovou fólií, naliju na ni cca 1cm vařící vody z rychlovarné konve a v troubě předehřáté na 110° nechám 25 minut. (Ta voda navrchu je proto, aby nebyl povrch okoralý). Pak formu vyjmu, vyliju vodu, obrátím a třísknu s ní o prkýnko a je hotovo. Odradilo mě to balení do fólie, aby to trochu vypadalo. Takhle je to super. ;-)

Knedlíky jsou moc dobré. <3:yes: Akorát je musím nechat příště déle vařit. Uprostřed byly ještě měkké.

Super děkuji a ukládán si recept ????????????????????

Skvělý recept :yes:

Výborný knedlík už jsem si ho dal do oblíbených :-)

Nadherny recept. Namisto 7 rohliku jen 6 (a ruzne varianty); "testo" jsme navysili o 50% .... A protoze v obchode nebyla petrzel (jenom kaderava, ktera se hodi tak akorat na ozdobu), tak jsme dali medvedi cesnek - byli jsme z toho v sedmem nebi (podavano se svickovou, trochu "ostrejsi")<3

Rychlé, jednoduché, vynikající!
Akorát jsme doma neměli petrželku ani muškátový oříšek, tak jsme dali jen sůl, pepř, jarní cibulku a trochu pažitky a i tak vznikly naprosto vynikající knedlíčky :-D
:-K :yes:

Zdravím, mám na Vás dotaz. Mohu tento knedlík dělat na páře? Děkuji a přeji pěkný den.;-)

Super , moc díky.

Úžasný recept. Moc děkuji. ????

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
karlovarský knedlík, karlovarský knedlík recept, karlovarské knedlíky, recept na karlovarský knedlík, karlovarský knedlíky, top recepty karlovarsky knedlik, nejlepší karlovarský knedlík, karlovarské knedlíky recept, karlovarské knedlíky top recepty, recept na karlovarské knedlíky, recept karlovarský knedlík, karlovarský knedlík top recepty, karlovarsky knedlik recepty, karlovarské knedlíky z rohlíků, domaci karlovarsky knedlik, recepty karlovarský knedlík, karlovarský knedlík z rohliku, knedlík karlovarský, recepty na karlovarský knedlík, karlovarskýknedlík

Suroviny:
rohlík, vejce, mléko, mouka hrubá, nať petrželová, ořech muškátový strouhaný, sůl

Přidat fotografie receptu