Třešňové muffiny s mandlemi

veganotic Kuchařka: veganotic

Dietní recepty , Veganské 0 názorů

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1/3 hrnku cukru (část může být vanilkový cukr)
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky pečící sody
špetka soli
1/3 hrnku oleje
3/4 hrnku mandlového, sojového či jiného ořechového/rostlinného mléka
170 g bílého jogurtu (domácí ořechový nebo kupovaný Sojade, Provamel či AlproSoya)
pár kapek kvalitního mandlového extraktu (pokud seženete jen esenci, raději ji nepoužívejte)
1 lžička vanilkového extraktu
1 hrnkek mandlových lupínků (mandle nakrájené na tenké plátky)
2 hrnky čerstvých (vypeckovaných půlek) třešní
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 200°C a formu na muffiny vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte papírovými košíčky.

  2. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, pečící sodu a sůl. Ve středu směsi vytvořte důlek a vlijte do něj olej, mléko, jogurt a extrakt. Dobře promíchejte vařečkou, přidejte 1/2 hrnku mandlových lupínků a všechny třešně. Opět lehce promíchejte.

  3. Těstem plňte košíčky asi do 3/4 objemu.

  4. Na vršky muffinů rozdělte zbylé mandle a lehce je vtlačte do těsta. Pečte přibližně 18 - 20 minut.

  5. Po vyndání nechte chvíli chladnout ve formě, poté přendejte na pečící rošt.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 87 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třešňové muffiny s mandlemi

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: třešňové muffiny domácí jogurt s orechy trešnové muffiny recept