Kuřecí enchiladas
Mexická kuchyně je u nás velmi trendy. Enchiladas jsou zavinuté tortilly s náplní a omáčkou. Jejich příprava je snadná a jídlo je plné skvělých chutí. Přesvědčte se sami a pochutnejte si.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 221 kJ / 1 487 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,17 g |
Tuky | 92,59 g |
Vláknina | 24,75 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 5,45 g |
Sůl | 13,50 g |
Sacharidy | 78,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře uvaříme ve vodě, necháme vychladnout a obereme. Kosti s kůží vyhodíme a libové maso nakrájíme nebo natrháme na malé kousky.
Krok 2: Na pánvi nebo menším kastrolu rozehřejeme olej a na nižším stupni osmažíme dozlatova oloupanou a nakrájenou cibuli, cca 15-20 minut. Přidáme česnek a mícháme, asi 1-2 minuty, aby se česnek nespálil.
Následně zasypeme cukrem, římským kmínem, chilli, vše promícháme a po chvilce odstavíme z plotny. Krok 3: Přidáme krájená konzervovaná rajčata, koriandr a protlak. Vše z pánve pak přemístíme do mixéru a rozmixujeme do hladké omáčky. Asi polovinu objemu omáčky odložíme a do zbylé půlky přisypeme natrhané kuře a asi 200 g nastrouhaného sýra. Promícháme. Krok 4: Do jednotlivých tortill rozetřeme masovou omáčku a srolujeme. Takto nachystané tortilly přesuneme do vymazané zapékací formy a zalejeme zbytkem omáčky. Přikryjeme víkem nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C, pečeme 15-20 minut). Krok 5: Poté odkryjeme a tortilly posypeme zbylým sýrem. Můžeme také posypat čerstvou zelenou cibulkou.
Dopékáme ještě asi 5 minut, dokud se sýr zela nerozteče.
Následně zasypeme cukrem, římským kmínem, chilli, vše promícháme a po chvilce odstavíme z plotny. Krok 3: Přidáme krájená konzervovaná rajčata, koriandr a protlak. Vše z pánve pak přemístíme do mixéru a rozmixujeme do hladké omáčky. Asi polovinu objemu omáčky odložíme a do zbylé půlky přisypeme natrhané kuře a asi 200 g nastrouhaného sýra. Promícháme. Krok 4: Do jednotlivých tortill rozetřeme masovou omáčku a srolujeme. Takto nachystané tortilly přesuneme do vymazané zapékací formy a zalejeme zbytkem omáčky. Přikryjeme víkem nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C, pečeme 15-20 minut). Krok 5: Poté odkryjeme a tortilly posypeme zbylým sýrem. Můžeme také posypat čerstvou zelenou cibulkou.
Dopékáme ještě asi 5 minut, dokud se sýr zela nerozteče.
Zveřejněno 16. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí enchiladas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mP5p
Moje poznámka
Kuřecí enchiladas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mP5p
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 20 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ražniči v zapékací misce
Valis před 6 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 minutami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 1 hodinou
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Jahodové poháry
Nickusek před 2 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 2 hodinami
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 2 hodinami
Párky v domácím pizza těstě
Ivka I. před 2 hodinami
Kefírový koláč
Renata1101 před 2 hodinami
Palačinky s džemem
kacaba10 před 3 hodinami
Tématické fráze:
kureci enchiladas,
enchiladas recept,
enchiladas recepty,
enchiladas,
enchilada recept,
kuřecí enchiladas recept,
enchilados,
kuřecí encelada,
kuřecí enchilada,
kureci enchiladas recepty,
recept na enchiladas,
ancheladas recept,
enchidalas,
enchilados recept,
chedar,
enčeláda recept,
kuřecí enčiláda,
kuře enchilades,
kuře enchillada,
recept na enchilada
Suroviny:
kuře,
cibule,
olej,
česnek,
chilli,
cukr,
sůl,
římský kmín mletý,
rajče,
protlak rajčatový,
koriandr,
sýr nastrouhaný,
tortilla pšeničná
Komentáře (2)