Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 421 kJ / 818 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,18 g |
Tuky | 1,33 g |
Vláknina | 13,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 182,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hřebíček rozdrtíme v hmoždíři na jemno. Sušené švestky nakrájíme nadrobno. Hrušky nakrájíme na drobné kousky.
Hrušky smícháme v hrnci s želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Přidáme koření a rum. Vaříme 3 minuty. Poté přidáme nakrájené švestky a vaříme ještě minutu. Krok 2: Naplníme zavařovací sklenici a zavřenou ji položíme dnem nahoru. Takto jí necháme alespoň půl hodiny. Vychladlou marmeládu vložíme do lednice ztuhnout.
Hrušky smícháme v hrnci s želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Přidáme koření a rum. Vaříme 3 minuty. Poté přidáme nakrájené švestky a vaříme ještě minutu. Krok 2: Naplníme zavařovací sklenici a zavřenou ji položíme dnem nahoru. Takto jí necháme alespoň půl hodiny. Vychladlou marmeládu vložíme do lednice ztuhnout.
Zveřejněno 24. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE3r
Moje poznámka
Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE3r
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 8 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 2 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 4 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 4 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 6 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 8 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 8 hodinami
Tématické fráze:
hrušky marmeláda,
hrušková marmeláda,
marmelada z hrusek,
marmeláda ze sušených hrušek,
hruškovo švestkový džem recept,
marmelada ze sušeného ovoce,
hrušková povidla ze sušených hrušek,
marmeláda z hrušek a švestek,
džem ze zimního ovoce,
marmeláda s hrušek,
přezrálé hrušky,
vánoční marmeláda,
hrušková vánoční marmeláda,
sušené hrušky zavařené,
marmelada ze susenych svestek,
hrušková povidla ze sušených švestek,
co z přezrálých hrušek,
zavařené hrušky marmeláda,
top marmoška,
jak se vaří domácí hruškové povidla ze sušených hrušek
Suroviny:
hruška,
cukr želírovací,
rum,
skořice mletá,
koření hřebíček,
švestky sušené
Komentáře (15)
No, v Německu mi kdysi zprotivili vším nemožným napajcované zavařeniny a džemy (a RAMU, která u nás tehdy ještě nebyla) až tak, že jsem tady jednu dávku uvařil bez koření, bez rumu.
Nerad
No, švestky se chuťově příliš neprojevily (ale byly to ty kupované sířené "atrapy") a jsou tam spíše pro efekt..., ale proč, když je ten Oetker (který jsem tady použil poprve v životě) balený po 250g na 700g ovoce, rozdělený napůl, tak to mi hlava nebere
No, hrušky byly fakt asi vyzrálé, protože i na mou chuť byla marmoška sladká jak cumel..., tak jsem na 1 dávku přidal asi 1/3 KL kys. citronové
Ty hrušky ať jsou vyzrálé, o zimních zmínka nebyla. "Zimní" jsem jí nazvala proto, že v zimě je spíš chuť na aromatičtější koření, jako je hřebíček a skořice. V zimě se v našich končinách dřív jedlo převážně sušené ovoce, tak se mi tam hodily ty švestky, které když jsou čerstvé a nepřesušené, nebudou v marmeládě tvrdé. Nechte si chutnat a neřešte hlouposti
Stojím si za tím, že hruška se sušenou švestkou za 4 minuty marmeládu nebo džem neudělá, ale zas tak velký časový rozdíl to nebude.
Spagetko, to všichni vědí, že jsi rýpavá, ale je dobře, že už se k tomu hlásíš
(K vaření marmelády nepíšu nic, s želírovacím cukrem ji nedělám, tak nevím.)