Rýžový salát s podzimní pečenou zeleninou

Danca Kuchařka: Danca

Saláty 3 názory

Suroviny

Zelenina:
červenou řepu
cuketu
máslovou dýni
cibuli
batáty
kapii (lze použít i mrkev, celer, lilek..)
trochu neoloupaných stroužků česneku
olivový olej
tymián
rozmarýn
uvařená dlouhozrnná rýže
balzamikový ocet
olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme, vidličkou nakypříme a necháme vychladnout.

  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do mísy, přidáme rozpůlené stroužky česneku, bylinky, zalijeme trochou oleje a dobře promícháme. Nesolíme! Pečeme na 180°C doměkka. Já jsem si dala cuketu stranou a přidala ji až po 10 minutách pečení, aby na konci nebyla moc měkká.

  3. Upečenou zeleninu přesypeme do mísy, až teď osolíme a také necháme zchladnout.

  4. Česnek vyjmeme, vytlačíme ze slupky do misky a rozmačkáme. Přidáme olej, balzamikový ocet, sůl a pepř a promícháme. Takto vzniklý dresink dáme do lednice proležet.

  5. Mezitím nakrájíme zeleninu na proužky, popř. na kostičky a smícháme s rýží. Zalijeme dresinkem, důkladně promícháme a dáme asi na hodinu do lednice (pokud ale vydržíme do druhého dne, je salát ještě lepší:-) ).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýžový salát s podzimní pečenou zeleninou

Tématické fráze: salat s pecenou zeleninou rýžový salát rýžový salát se zeleninou zelenina z rýží salát lehký rýžový salát se zeleninou jáhlový salát

Zapomněl/a jsem heslo