Pangas s pikantním přelivem

Eliza Kuchařka:

Ryby 9 názorů

511

Suroviny

4 filety pangasia
100 g suchý salám v pepři (nebo v pálivé paprice)
1 velká cibule
6 stroužků česneku
sezamový olej
hladká mouka
granulovaný česnek
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a okořeníme granulovaným česnekem. Zprudka ho opečeme na pánvi s 2-3 lžícemi sezamového oleje - asi 5-7 minut z každé strany. Po prvních pěti minutách přidáme nudličky salámu, hrubě nasekanou cibuli a plátky česneku.

  2. Opečené maso vyndáme, ostatní opečeme dohněda, zasypeme lžící hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou. Omáčku povaříme, zredukujeme hustotu a dochutíme solí a pepřem.
    Při podávání poléváme rybí filety cibulovo-salámovou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pangas s pikantním přelivem

  • misza misza

    Elizo tak jsem tento recept vyzkoušela a byla to moc příjemná změna. Moc nám to chutnalo.:-p Dělala jsem to předevčírem, ale dokopala jsem se tady až teď.:-8 Fotky nemám. Byla tu zrovna návštěva, takže bylo všechno na rychlo.;-) Bodík jsem dávala a určitě to zase někdy uvařím:-*

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Míšo, díky, je to zase trochu něco jiného, rodinka už nějak odmítala takovéty obyčejné úpravy mdlé chuti, tak jsem začala vymýšlet variace...Pangas je skvělý i na různé závitky a roládky, má pevné maso a dobře se s ním pracuje. Je to vděčná rybka...:-))

    Odpovědět

  • misza misza

    Elizo vypadá to velice dobře:-* Ukládám a příležitostně vyzkouším.+4:yes:

    Odpovědět

  • Luky Luky(neregistrovaný)

    Eli, tvůj recept upoutal mě i partnera, dneska ho vaříme a udělujeme bodík:yes:. Snad to bude vypadat tak krásně jako na tvých fotkách a ještě lépe chutnat :-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ingrid, když si vezmeš, že filet pangase má téměř 200 g a vyjde na něj 25 g salámu, není to zase tak moc...:-)
    Už se nám trochu přejedl, ale protože je to cenově dostupná ryba a navíc bez kostí, tudíž nemusím při jídle pořád hlídat dítě, tak ho připravuji poměrně často. No a vymýšlím nové variace, aby bylo jídlo něčím zvláštní.
    A když použiješ kvalitní salám (my měli chorizo), tak to zase tak nezdravé není...;-):-)

    Odpovědět

  • Ingrid.W Ingrid.W

    Nevím, mě je té zdravé rybky v tom salámu trochu líto;-(

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Zase další z tvých príma receptíků:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, dneska jsem zrovna koupila pangase a přemýšlela jak ho udělat, tak teď už to vím, vyzkouším tvůj recept:yes: vypadá to moc pěkně:-) +

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Dávám bodík, ryby můžu na všechny způsoby a tohle vypada opravdu lákavě:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jak udělat pangase pangas recept recept pangas pepřový přeliv pikantní pangasius recepty čím okořenit ryby pikantní pangasius jak okořenit pangase jak udělat pangasius čím okořenit pangase ryba pangast jak vypada ryba pangas filety pangas příprava pangase pangas filet recept pikantni ryba pangasius recepty pangast jak udelat pangase prirodne čím okořenit rybu pangast ryba

Zapomněl/a jsem heslo