Pangas s pikantním přelivem

Eliza Kuchařka:

Ryby 9 názorů

511

Suroviny

4 filety pangasia
100 g suchý salám v pepři (nebo v pálivé paprice)
1 velká cibule
6 stroužků česneku
sezamový olej
hladká mouka
granulovaný česnek
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a okořeníme granulovaným česnekem. Zprudka ho opečeme na pánvi s 2-3 lžícemi sezamového oleje - asi 5-7 minut z každé strany. Po prvních pěti minutách přidáme nudličky salámu, hrubě nasekanou cibuli a plátky česneku.

  2. Opečené maso vyndáme, ostatní opečeme dohněda, zasypeme lžící hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou. Omáčku povaříme, zredukujeme hustotu a dochutíme solí a pepřem.
    Při podávání poléváme rybí filety cibulovo-salámovou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pangas s pikantním přelivem

  • misza misza

    Elizo tak jsem tento recept vyzkoušela a byla to moc příjemná změna. Moc nám to chutnalo.:-p Dělala jsem to předevčírem, ale dokopala jsem se tady až teď.:-8 Fotky nemám. Byla tu zrovna návštěva, takže bylo všechno na rychlo.;-) Bodík jsem dávala a určitě to zase někdy uvařím:-*

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Míšo, díky, je to zase trochu něco jiného, rodinka už nějak odmítala takovéty obyčejné úpravy mdlé chuti, tak jsem začala vymýšlet variace...Pangas je skvělý i na různé závitky a roládky, má pevné maso a dobře se s ním pracuje. Je to vděčná rybka...:-))

    Odpovědět

  • misza misza

    Elizo vypadá to velice dobře:-* Ukládám a příležitostně vyzkouším.+4:yes:

    Odpovědět

  • Luky Luky(neregistrovaný)

    Eli, tvůj recept upoutal mě i partnera, dneska ho vaříme a udělujeme bodík:yes:. Snad to bude vypadat tak krásně jako na tvých fotkách a ještě lépe chutnat :-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ingrid, když si vezmeš, že filet pangase má téměř 200 g a vyjde na něj 25 g salámu, není to zase tak moc...:-)
    Už se nám trochu přejedl, ale protože je to cenově dostupná ryba a navíc bez kostí, tudíž nemusím při jídle pořád hlídat dítě, tak ho připravuji poměrně často. No a vymýšlím nové variace, aby bylo jídlo něčím zvláštní.
    A když použiješ kvalitní salám (my měli chorizo), tak to zase tak nezdravé není...;-):-)

    Odpovědět

  • Ingrid.W Ingrid.W

    Nevím, mě je té zdravé rybky v tom salámu trochu líto;-(

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Zase další z tvých príma receptíků:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, dneska jsem zrovna koupila pangase a přemýšlela jak ho udělat, tak teď už to vím, vyzkouším tvůj recept:yes: vypadá to moc pěkně:-) +

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Dávám bodík, ryby můžu na všechny způsoby a tohle vypada opravdu lákavě:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo