Pohanka zapečená se zeleninou

Lucasinka Kuchařka: Lucasinka

Bezmasá jídla 16 názorů

Suroviny

200 ml pohanky
300 ml vody (horké)
4 stroužky česneku
bylinky (použila jsem petržel a koriandr)
2 šalotky
1 mrkev
čerstvá paprika (od každé barvy trochu)
kukuřice
2 vajíčka
1 mozzarela
sůl
pepř
chilli
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku zalijeme horkou vodou a nechame 15 minut prikryte odstat.

  2. Zeleninu (salotku, mrkev, papriku, kukurice) pokrajime na libovolne kousky a rychle osmahneme na kousku masla. Primichame k pohance, pridame nasekane bylinky, cesnek, dochutime soli, peprem a chilli a poradne promichame.

  3. Prendame do zapekaci misky, vse zalijeme rozslehanymi vajicky a posypeme syrem.

  4. Peceme ve vyhrate troube na 200 stupnu do zhnednuti.

Poznámka

Pohanku nikdy nezalivame varici vodou - jiz pri 60 stupnich ztraci rutin, ktery je pro telo dulezity.

Zeleninu, koreni i bylinky je mozne volit podle rocniho obdobi - mely by byt cerstve.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohanka zapečená se zeleninou

  • Greneia Greneia

    dagmara49: to si pletete s jáhly, tam je třeba 3x až 4x spařit a slévat :-) jinak děkuji za recept, dnes zkusím :-) a bodík hore :-) :yes: :-K

    Odpovědět

  • kety47 kety47(neregistrovaný)

    pohanku zásadně nevařit!! opravdu ztrácí důležitý rutin..máš-li čas, jen ji propláchni a potom namoč do vody..během pár hodin se krásně rozvine a potom jen osmahni zeleninku s bylinkama a smíchej dohromady!!! přeji dobrou chuť

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    dagmara49: to není o ztrátě hořkosti, ale proto, že to stačí, aby se pohanka dala konzumovat

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    dagmara49: Ohledne spareni kvuli ztrate horkosti vim jen o jahlach, u kterych je to skutecne potreba a nejlepe opakovane. Ale u pohanky to slysim prvne

    Odpovědět

  • dagmara49 dagmara49

    A proč se tedy všude píše že se má pohanka spařit vařící vodou aby se ztratila hořkost?

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Pokud by se pohanka sparila vodou teplejsi nez 60 stupnu a pote se jeste pekla, rutin by se znicil uplne. Setrnejsi pripravou se rutin uchova a pri peceni se sice cast rutinu znici, ale cast se zachova. Samozrejme jsou i setrnejsi zpusoby pripravy nez je peceni, ale i ta trocha rutinu, ktery se zachova, telicku prospeje :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Zoznamujem sa bližšie s pohánkou, takže všetky recepty s ňou vítam. Oceňujem bodom.
    Zaujala ma veta, že sa rutín ničí vysokou teplotou. Ale pri pečení je predsa teplota 200 stupňov...

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Petrzelko, pohanka podporuje pruznost cev, bojuje s krecovymi zilami a take pomaha regenerovat jatra. Je to vyborna a moc zdrava obilnina, takze ji urcite vyzkousej :-D

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Pohanka je prý moc zdravá na žíly/snad se nepletu/:-8,proto je dobře,že tady těchto receptů přibývá:-K,zasloužíš si bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :-* pohanka :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Miluju pohanku :-p:yes:

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Tejajko a Lucinko, dekuji, ja jsem vazne blba,co? :-8:-D Ja prave pohanku taky jednou zkousela, a chutnala tak nijako, ale tohle vypada moc dobre, takze zkusim, dekuji vam devcatka :-K

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    Socatko koupila jsem ji v Tescu ve 300 g pytlicku. Jmenuje se to tu Sweet Shallots a jsou to takove malinke cibulky :-D
    Tejajo, musela jsem se hodne premlouvat abych to vyzkousela, protoze jsem pohanku jedla jednou a nebyla to dobra zkusenost. Ale odvaha za to stala, protoze tohle mi fakt moc chutnalo :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Lucka, pochvala a veľký bodisko za pohánku :-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    socinko, šalotka je druh cibule, oproti klasickej cibuli je menej štipľavá, jej lupene sú troška fialkasté. Používa sa hlavne v studenej kuchyni, ale aj na varenie je výborná.
    Pozri .
    http://www.agroserver.sk/news/polnohospodarstvo-ci...

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pohanka recepty výborné pohanka recepty pohanka pohanka se zeleninou recepty z pohanky lámanky zapečená pohanka pohanka a její účinky na zdraví recepty pohanka pohanka zapečená zapékaná pohanka se zeleninou pohanka recept pohanka v kuchyni recept pohanka pokrmy z pohanky recepty pohanka vaření recepty na pohanku zapečená pohanka s tofu recepty z pohanky pohanka se zeleninou recepty výborná zapečená pohanka

Zapomněl/a jsem heslo