Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka zapečená se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 4. 2010 15:38

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 138 kJ / 272 kcal
Bílkoviny19,54 g
Tuky15,33 g
Vláknina5,37 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy12,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pohanku nikdy nezalivame varici vodou - jiz pri 60 stupnich ztraci rutin, ktery je pro telo dulezity.

Zeleninu, koreni i bylinky je mozne volit podle rocniho obdobi - mely by byt cerstve.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Greneia Greneia

3. 1. 2017 12:41

dagmara49: to si pletete s jáhly, tam je třeba 3x až 4x spařit a slévat :-) jinak děkuji za recept, dnes zkusím :-) a bodík hore :-) :yes: :-K

kety47

30. 7. 2014 15:41

pohanku zásadně nevařit!! opravdu ztrácí důležitý rutin..máš-li čas, jen ji propláchni a potom namoč do vody..během pár hodin se krásně rozvine a potom jen osmahni zeleninku s bylinkama a smíchej dohromady!!! přeji dobrou chuť

spagetka spagetka

26. 3. 2013 12:25

dagmara49: to není o ztrátě hořkosti, ale proto, že to stačí, aby se pohanka dala konzumovat

Lucasinka Lucasinka

26. 3. 2013 11:41

dagmara49: Ohledne spareni kvuli ztrate horkosti vim jen o jahlach, u kterych je to skutecne potreba a nejlepe opakovane. Ale u pohanky to slysim prvne

dagmara49

26. 3. 2013 10:40

A proč se tedy všude píše že se má pohanka spařit vařící vodou aby se ztratila hořkost?

Lucasinka Lucasinka

2. 5. 2010 21:49

Pokud by se pohanka sparila vodou teplejsi nez 60 stupnu a pote se jeste pekla, rutin by se znicil uplne. Setrnejsi pripravou se rutin uchova a pri peceni se sice cast rutinu znici, ale cast se zachova. Samozrejme jsou i setrnejsi zpusoby pripravy nez je peceni, ale i ta trocha rutinu, ktery se zachova, telicku prospeje :-K

magdalenka magdalenka

2. 5. 2010 21:42

Zoznamujem sa bližšie s pohánkou, takže všetky recepty s ňou vítam. Oceňujem bodom.
Zaujala ma veta, že sa rutín ničí vysokou teplotou. Ale pri pečení je predsa teplota 200 stupňov...

Lucasinka Lucasinka

2. 5. 2010 21:30

Petrzelko, pohanka podporuje pruznost cev, bojuje s krecovymi zilami a take pomaha regenerovat jatra. Je to vyborna a moc zdrava obilnina, takze ji urcite vyzkousej :-D

petrzelka

2. 5. 2010 21:16

Pohanka je prý moc zdravá na žíly/snad se nepletu/:-8,proto je dobře,že tady těchto receptů přibývá:-K,zasloužíš si bodíka:yes:

Iljusa Iljusa

29. 4. 2010 19:59

:-* pohanka :yes:

zizala zizala (moderátorka)

29. 4. 2010 18:53

Miluju pohanku :-p:yes:

socatko socatko

29. 4. 2010 16:48

Tejajko a Lucinko, dekuji, ja jsem vazne blba,co? :-8:-D Ja prave pohanku taky jednou zkousela, a chutnala tak nijako, ale tohle vypada moc dobre, takze zkusim, dekuji vam devcatka :-K

Lucasinka Lucasinka

29. 4. 2010 16:22

Socatko koupila jsem ji v Tescu ve 300 g pytlicku. Jmenuje se to tu Sweet Shallots a jsou to takove malinke cibulky :-D
Tejajo, musela jsem se hodne premlouvat abych to vyzkousela, protoze jsem pohanku jedla jednou a nebyla to dobra zkusenost. Ale odvaha za to stala, protoze tohle mi fakt moc chutnalo :-D

tejaja tejaja

29. 4. 2010 16:01

Lucka, pochvala a veľký bodisko za pohánku :-D:yes::yes::yes:

tejaja tejaja

29. 4. 2010 16:00

socinko, šalotka je druh cibule, oproti klasickej cibuli je menej štipľavá, jej lupene sú troška fialkasté. Používa sa hlavne v studenej kuchyni, ale aj na varenie je výborná.
Pozri .
http://www.agroserver.sk/news/polnohospodarstvo-ci...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: pohanka recepty výborné pohanka recepty pohanka se zeleninou pohanka zapečená pohanka recepty z pohanky lámanky pohanka a její účinky na zdraví recepty pohanka pohanka zapečená zapékaná pohanka se zeleninou pohanka recept recepty z pohanky pohanka v kuchyni recept pohanka pokrmy z pohanky recepty zapečená pohanka recepty pohanka vaření recepty na pohanku zapečená pohanka s tofu pohanka se zeleninou recepty

Suroviny: pohanka, voda, česnek, bylinky, cibule šalotka, mrkev, paprika čerstvá červená, kukuřice, vejce, sýr mozzarella, sůl, pepř, chilli

TopRecepty.cz

Pohanka zapečená se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GR4y