Thajské burgery

Suroviny

450 g mletého krůtího masa (prsa)
3 středně velké mrkve (strouhané nahrubo)
4 jarní cibulky (nasekané)
1 a 1/2 lžičky zelené karí pasty (k dostání i v Kauflandu)
1 žloutek
lžíce oleje na smažení (já používám olivový na tepelné úpravy)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi krom oleje a vytvarujeme 4 stejné burgery, zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici odpočinout cca 20 minut.

  2. Poté vyjmeme, rozehřejeme olej na pánvi a smažíme z každé strany cca 5-7 minut.

Poznámka od kuchařky

Abychom udělali pravé burgery, připravíme si ještě 4 ciabatty, lístky ledového salátu, plátky rajčat a mango chutney (čátný). My tyhle burgery úspěšně konzumujeme i s vařenými bramborami :-)

Komentáře k receptu Thajské burgery

Tématické fráze: recepty na krůtí burgery burger recept thajské mleté maso recepty na thajské čatní krůtí burger recepty krůtí burgery burger recepty recepty na burger mletý burger top recepty thajské recepty recepty burger pravé thajské recepty zelené burgery thajské mleté maso recepty krůtí na thajský způsob pravé thajské čili burgery z krůtího masa losos thajský recept cocka na thajský zpusob uprava burgeru