Vepřová líčka – pikantní

Jaroslav Hulka Kuchař:

Doba přípravy: 24 +2 hodiny 2 porce Vepřové maso 8 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

2 ks vepřových líček – nakrájená a marinovaná v J.H.Q. omáčce – 24 hodin
1 cibule nahrubo posekaná
3 jarní cibulky nahrubo posekané
2 stroužky česneku posekané
½ skleničky steril. pálivé papriky
1 ½ PL sádla
1 KL škrobu
1 ½ dl vody
dle potřeby domácí J.H.Q. omáčka
sůl a pepř na dochucení
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme líčka, česnek a restujeme, aby se zatáhlo maso.

  2. Poté přidáme papriky, jarní cibulku a asi 1-2 dl vody. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Dochutíme solí, pepřem a J.H.Q. omáčkou, opět přiklopíme.

  3. Na závěr přidáme rozpuštěný škrob ve vodě a dovaříme. Dle potřeby dolijeme vodu či naopak dodáme škrob, dle hustoty sosu.

Poznámka

Podáváme s vařenou rýží, vařeným bramborem či jen s bílým pečivem nebo chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka – pikantní

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí j.h.q. omáčka,

Zapomněl/a jsem heslo