Vepřová líčka – pikantní

Jaroslav Hulka Kuchař: Jaroslav Hulka

Doba přípravy: 24 +2 hodiny 2 porce Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

2 ks vepřových líček – nakrájená a marinovaná v J.H.Q. omáčce – 24 hodin
1 cibule nahrubo posekaná
3 jarní cibulky nahrubo posekané
2 stroužky česneku posekané
½ skleničky steril. pálivé papriky
1 ½ PL sádla
1 KL škrobu
1 ½ dl vody
dle potřeby domácí J.H.Q. omáčka
sůl a pepř na dochucení
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme líčka, česnek a restujeme, aby se zatáhlo maso.

  2. Poté přidáme papriky, jarní cibulku a asi 1-2 dl vody. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Dochutíme solí, pepřem a J.H.Q. omáčkou, opět přiklopíme.

  3. Na závěr přidáme rozpuštěný škrob ve vodě a dovaříme. Dle potřeby dolijeme vodu či naopak dodáme škrob, dle hustoty sosu.

Poznámka

Podáváme s vařenou rýží, vařeným bramborem či jen s bílým pečivem nebo chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka – pikantní

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepŕová líčka recepty vepřová lįčka recept na vepřová líčka vepřová líčka recept vepřové líčka recepty recepty na vepřové líčka vepřové líčka recepty vepřová líčka vepřové líčka - recept licka na paprice vepřové líčka recept vepřové líčko recepty na vepřová líčka vepřová líčka na paprice recep na vepřoá líčka veprva licka recepty priprava pokrmu z veprovych licek recept vepřova líčka recept na vepřové líčka pikantní vepřová líčka

Zapomněl/a jsem heslo