Vepřová líčka – pikantní

Jaroslav Hulka Kuchař: Jaroslav Hulka

Doba přípravy: 24 +2 hodiny 2 porce Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

2 ks vepřových líček – nakrájená a marinovaná v J.H.Q. omáčce – 24 hodin
1 cibule nahrubo posekaná
3 jarní cibulky nahrubo posekané
2 stroužky česneku posekané
½ skleničky steril. pálivé papriky
1 ½ PL sádla
1 KL škrobu
1 ½ dl vody
dle potřeby domácí J.H.Q. omáčka
sůl a pepř na dochucení
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme líčka, česnek a restujeme, aby se zatáhlo maso.

  2. Poté přidáme papriky, jarní cibulku a asi 1-2 dl vody. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Dochutíme solí, pepřem a J.H.Q. omáčkou, opět přiklopíme.

  3. Na závěr přidáme rozpuštěný škrob ve vodě a dovaříme. Dle potřeby dolijeme vodu či naopak dodáme škrob, dle hustoty sosu.

Poznámka

Podáváme s vařenou rýží, vařeným bramborem či jen s bílým pečivem nebo chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka – pikantní

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepŕová líčka recepty vepřová lįčka vepřová líčka recept recept na vepřová líčka vepřové líčka recepty vepřové líčka recepty na vepřové líčka vepřové líčko recepty na vepřová líčka licka na paprice recept vepřova líčka vepřová líčka na paprice recept vepřové líčka veprova liicka recepty lička vepřové líčka vepřová veprova j vepřova lička na recepty vepřová líčka pečená líčka recept

Zapomněl/a jsem heslo