Vepřová líčka – pikantní

Vepřové maso Doba přípravy: 24 +2 hodiny 8 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 24 +2 hodiny 8 názorů

Suroviny 2 porce

2 ks vepřových líček – nakrájená a marinovaná v J.H.Q. omáčce – 24 hodin
1 cibule nahrubo posekaná
3 jarní cibulky nahrubo posekané
2 stroužky česneku posekané
½ skleničky steril. pálivé papriky
1 ½ PL sádla
1 KL škrobu
1 ½ dl vody
dle potřeby domácí J.H.Q. omáčka
sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme líčka, česnek a restujeme, aby se zatáhlo maso.

  2. Poté přidáme papriky, jarní cibulku a asi 1-2 dl vody. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Dochutíme solí, pepřem a J.H.Q. omáčkou, opět přiklopíme.

  3. Na závěr přidáme rozpuštěný škrob ve vodě a dovaříme. Dle potřeby dolijeme vodu či naopak dodáme škrob, dle hustoty sosu.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s vařenou rýží, vařeným bramborem či jen s bílým pečivem nebo chlebem.

Komentáře k receptu Vepřová líčka – pikantní

Tématické fráze: vepřová lįčka vepřová líčka recept vepŕová líčka recepty recept na vepřová líčka vepřové líčka vepřové líčka recepty recepty na vepřová líčka recept na vepřové líčka vepřové líčka recept recept vepřova líčka recepty na vepřová líčka recept recepty vepřová líčka recepty na vepřové líčka veprova lycka recept vepřové líčka líčka recept příprava vepřových líček recepty z vepřových líček recepty vepřové licka vepřévá líčka recept