Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brownie

Brownie je oblíbený americký moučník, ve kterém si vychutnáte plnou chuť čokolády. Na výrobu je snadný a rychlý, takže ho zvládnou i začátečníci. Správně upečený je na povrchu pevný a uvnitř vlhký. Můžeme ho doplnit zmrzlinou nebo trochou jogurtu nebo šlehačky.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

19. 4. 2009 23:08

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie11 591 kJ / 2 770 kcal
Bílkoviny37,81 g
Tuky172,52 g
Vláknina6,75 g
Cholesterol 837 mg
Sodík 396 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy263,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

14. 4. 2015 14:55

Vyzkoušeno a moc chválím. Příště chci zkusit zakomponovat ovoce nebo nějaké ořechy do těsta. Pekla jsem cca 20 min na 200, pak na posledních pár minutek jsem to stáhla na 180. Pekla jsem ve skleněném zapekacím pekáčku, toto množství rozhodně není na plech. Brownie jsem po vystydnutí dala do lednice a druhý a třetí den bylo nejlepší. Opravdu chválím a děkuji za recept. Ale je to opravdu jen pro velké milovníky čokolády, je to pěkné hutné a bomba teda kalorická :-) :-K

rebeka rebeka

17. 5. 2013 13:27

dělala jsem s jinou gramáží, ale v podstatě stejně, takže si dovolím přidat bod a foto.. je to luxusní.. čokoládu jsem dala 70% a kakao to úplně 100%:-D:-D:-D

Raven

28. 3. 2013 18:57

Dobrý večer, pro jak velkou formu jsou ingredience? Zatím doma moc nekuchtím, tak ještě nemám představu :-)

Kája

25. 6. 2011 17:05

Můj oblíbený moučník,peču velice často.Zrovna čeká v troubě a mé chutové buňky jsou nedočkavé :) :yes:

Kája

25. 6. 2011 17:05

Můj oblíbený moučník,peču velice často.Zrovna čeká v troubě a mé chutové buňky jsou nedočkavé :) :yes:

T

22. 7. 2010 00:52

naozaj super, mňam :)):yes:

Terka

21. 5. 2010 15:13

Před chvilkou jsem dopekla, je vynikající:yes::-))

LLilaa LLilaa

25. 1. 2010 19:41

Já jsem před chvílí dopekla, mé chuťové buňky měli radost:yes:, fakt skvělé, ale mají radost i buňky tukové, že budou mít nové kámošky:-D:-D:-))
Jen jsem teda vylila do plechu, tak ho mám tenoučký, cukr jsem dala třtinový:yes:
Dávám bodík:yes:

Jasushenka

14. 8. 2009 10:52

To znám;-) .ale místo vodní lázně se ta čokoláda s máslem dá rozpustit v míse do mikrovonky:yes::-))

bonifac bonifac

20. 4. 2009 19:53

:-)

bonifac bonifac

20. 4. 2009 18:36

iljusa::yes:

bonifac bonifac

20. 4. 2009 16:05

mám aj svetlé tanieriky :-)) ale tak vyšlo :-8 už som pridala aj fotku na svetlom tanieri aby to vyniklo :-p

Iljusa Iljusa

20. 4. 2009 15:29

Brownie je vynikající zákusek, jestli mohu poradit, nahradila bych krystalový cukr - hnědým cukrem - to "nedopečené" uvnitř bude ještě lépe chutnat :yes:;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 4. 2009 13:52

bonifac, mám stejné talířky a tmavý dortík na něm moc nevynikne, co? Koupila jsem si aspoň jeden světlejší. Ale jinak..:yes::yes::yes:

pipre pipre

20. 4. 2009 09:52

:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: braunis recept čokoladove braunis recept na braunis kolac brownies čokoládový brownis originál braunis recept buchta brownies brownie kolac recept broownis brownies koláč koláč brownie brawnies čokoládové brownies original recept brownis dort čokoládové brownie čokoládový braunis brownies buchta braunis buchta braunis brovnie

Suroviny: čokoláda, máslo, cukr krystal, mouka hladká, vejce, kypřící prášek, tuk

TopRecepty.cz

Brownie

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lYx