Ametyst z cukru na dortu

Maja Motti Kuchařka: Maja Motti

Moučníky , Nepečené a mražené, Ostatní 5 názorů

Suroviny

promazaný dortový korpus potažený marcipánem
Na ametysty :
fondant potahovací hmota
3 díly cukru
1 díl vody
barvy na airbrush (tekuté) v barvách ametystu (červená, fialová, modrá)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s vodou svaříme, odstavíme z ohně a po kapkách přidáváme barvy do požadovaného odstínu.

  2. Potom rozválíme plát bílého fondantu a položíme na druhý obarvený plát (barva kamene). Misku vyložíme alobalem, stříkneme jej olejem a vložíme a vytvarujeme plát fondantu. Vlijeme cukr a necháme krystalizovat.

  3. Po "uzrání" ametystů jej umístíme - třeba i s květinami, kameny nebo hadem - na připravený dort.

Poznámka

Dort pro geoložku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ametyst z cukru na dortu

Tématické fráze: jedlé kameny z cukru recept dorty s hady svaříme cukr s vodou kameny z cukru jak krystalizovat cukr cukrove kameny

Zapomněl/a jsem heslo