Uzbecké lepjošky, housky

Jamila1995 Kuchařka:

Doba přípravy: 1,5 hod. PT1H30M 1 velká lepjoška, 10 houstiček Slané pečivo 0 názorů

Lepjoška
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
54

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml mléka (teplého)
80 g másla (rozpuštěného)
20 g droždí
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 vejce (na potření)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo a z teplého mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku a sůl.

  2. Do mouky přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a uhněteme hladké těsto. Těsto dáme na 1 hodinu na teplé místo vykynout.

  3. Po vykynutí vytvarujeme lepjošku nebo housky a potřeme je rozšlehaným vejcem. Můžeme je posypat černuchou (černý kmín), sezamem, solí (podle chuti) a dáme je péct do vyhřáté trouby na 180-190°C / cca 20-30 min., dokud nebudou z vrchu zlaté. Po vyndání necháme pečivo vychladnout a můžeme servírovat, třeba k polévce a nebo i jen tak k zakousnutí.

Poznámka

Pečeme na pečícím papíře, aby se nám nepřilepily. Já si lepjošky tvaruji rovnou na plechu s peč. papírem, protože se špatně přendávají. Manžel je Uzbek a mé lepjošky si nemůže vynachválit. Snad se i Vám povedou. Dobrou chuť! :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzbecké lepjošky, housky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo