Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostravská polévka stírka

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

28. 6. 2016 22:06

Suroviny

Porce: 2-3

Nutriční hodnoty

Energie5 022 kJ / 1 200 kcal
Bílkoviny43,40 g
Tuky22,21 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy202,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

U jednoho z mých receptů jsem našla dotaz na tuhle polévku. Osobně jsem ji nikdy nevařila a vlastně ani neznala. Byla to pro mne výzva. Našla jsem ji na recepty.cz , podle sebe malinko upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 6. 2017 10:04

cathleen: Proto píšu a říkám, že si recept vždy upravím tak, aby mi vyhovoval. Já mám v té polévce rozhodně více mléka, než vody.

cathleen cathleen (moderátorka)

24. 6. 2017 07:25

Jana Remkova: i já vidím v surovinách vodu - na 250 ml mléka přijde 500 ml vody.
Pokud jsou suroviny pomíchané s jiným receptem (jak se někdy stane), nahlásíme to k úpravě.

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 6. 2017 23:50

bofinka: Vodou?? To snad nééé! :-D

bofinka

23. 6. 2017 20:21

Ivana: Mlecna polevka nekomu chutna a jinemu ne (tez ji nemusim). V kazdem pripade ma mit silne mlecnou chut. Tato, jak vidno, je dost naredena vodou, tedy bude spise vodova nez mlecna.

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 6. 2017 16:36

Ivana: Jak se zmiňuji, našla jsem ji na receptech.cz a podle sebe "upravila". Nechci a už nikdy nikde masox psát nebudu, i kdybych ho tam nakrásně dala, protože pak se na mne zde sype vlna kritiky. Já ji chtěla zkusit a jak píšeš, člověk musí improvizovat. Taky jsem ji vícekrát nevařila :-p. Jojo, moje slova, že někdy jídlo mez masoxu a bujónu je jak vývar z ponožek. :-D..A to přísahám, že jsem jej skoro přestala používat. Snažím se jíst jinak. Ale někdy to fakt nejde..

Ivana

23. 6. 2017 13:44

Nejsem z těch,která kritizuje jídlo.Teď jsem polévku dovařila a vím,že už jí nikdy vařit nebudu.Nevím,třeba jsem dala koření v jiném množství,než kolik dává autorka receptu.Aby se polévka dala jíst,musela jsem improvizovat a dochucovat -alespoň bujonem a polévkovém kořením.No i přesto ne ne ne!Mám strach,aby nakonec neskončila v záchodě.

spagetka spagetka

30. 6. 2016 09:40

Jana Remkova: máš recht, libeček je jen jeden a jeho vůně je neopakovatelná ;-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 6. 2016 09:32

tejaja: Aha!! Ale určitě nevoní po magi, Terezko :-8

tejaja tejaja

30. 6. 2016 07:56

Jana Remkova: Janka, u nás sa skutočne v niektorých oblastiach ligurčeku ľudovo vraví zeler-magi.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 6. 2016 23:14

maria borosova: celer rozhodně není "magi" Vůni magi má libeček, slovensky ligurček . Celer když promnu mezi prsty nemá vůni magi, zatímco libeček ano. To je veliký rozdíl:-8

maria borosova

29. 6. 2016 16:57

no je to ono u nas zeler maggi dakujem za info.<3

magdalenka magdalenka

29. 6. 2016 16:50

maria borosova: ligurček má trochu inú chuť ako vňať zeleru...
www.bylinky.sk/?/Atlas/Ligurcek

maria borosova

29. 6. 2016 16:48

to je zeler s vnatkou ako magi korenie:-D

maris maris

29. 6. 2016 16:46

maria borosova: ligurček;-):-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jak se vaří stírka stirka v mlece stírky ve mléku stirka-recept stirka jak se děla stirky v mleku stirka v mleku stirky jidlo polévka scirka stírky od babičky jídlo "stírka" jídlo stírka ostravsk? pol?vka st?rka ščírka ostravská ščírka kminova polevka s vajickem a haluskami stirka z mléka rozdíl mezi libečkem a magi

Suroviny: voda, mléko, mouka hrubá, vejce, mouka hladká, máslo, libeček, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Ostravská polévka stírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkDl