Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mušle ,,na buzaru,,

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

29. 6. 2016 19:32

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 499 kJ / 1 553 kcal
Bílkoviny126,77 g
Tuky71,24 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 3,00 g
Sodík 7,51 g
Sůl20,15 g
Sacharidy68,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jeste dodam...nekdo nekdy v Cechach prohlasil, ze morske plody se nesoli, ze jsou samy o sobe z more slane. Je to blbost. Musi se samozrejme osolit a to dostatecne, stejne jako si osolite tunaka. Ryby a morske potvory, ale i sladkovodni ryby se dokonce maji solit vice, nez jsme zvykli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

aachje aachje

30. 6. 2016 17:55

Jitkas: Ty moje jsou ze severniho more.
Drobek: strouhanka vyvar lehce zahusti. Je to vynikajici.

Drobek Drobek

30. 6. 2016 14:13

K solení vždycky říkám, že přisolit se dá, ale vyndat to už nejde :-D Tož tak.
K receptu, trochu mně tam mate ta strouhanka, já to znám spíš jen jako průzračnou polévku do které jsem si bagetku namáčel - a mlsal.
No a bod samozřejmě přidávám, protože to s tou strouhankou zkusím. Nejsme v Prostřenu, to že to neznám ještě neznamená, že je to špatné ;-)

Jitkas

30. 6. 2016 10:52

aachje: Slavky jsou ruzneho puvodu. Ty, ktere pochazeji ze Stredozemniho more (Mytilus gallopreovencialis), jsou naopak hodne slane, coz je dano rozdilnou koncentraci soli ve Stredozemnim mori a Atlantickem oceanu, odkud pochazeji prave Tebou pouzite, tedy Mylilus edulis. Tkz. pri nakupu si dejte pozor na pojmenovani a podle toho solte, asi tak.......

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slávky na buzaru krevety na buzaru jedle musle recept na mušle mušle recept musle v oleji slávky v buzaru krevety na buzsra krevety na buzaru recept sladkovodni musle slávka na buzaru recept mušle slávki na buzaru musle slavky recepty mušle recept mušle jedlé mušle recepty krevety na buzaru recept recepty na mušle jak se vaří buzar

Suroviny: slávky, česnek, cibule šalotka, olej olivový, pepř mletý, víno, vývar, strouhanka, citron

TopRecepty.cz

Mušle ,,na buzaru,,

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xxQr