Sekaná s uzeným masem, slaninou a s pečenou máslovou dýní

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: 60 minut PT1H00M 2 -3 porce Mleté maso 10 názorů

514

Suroviny

asi 400 g mletého masa
100 g uzené slaniny
100 g uzené plece
sůl, pepř
majoránka
česnek podle chuti
1/2 dcl smetany - nejlépe ke šlehání
celý kmín na posypání
Na dýni:
1 kus máslové dýně
olivový olej, asi 1 až 2 lžíce
tymián
rozmarýn
sůl
4-5 stroužků česneku
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, smetanu, majoránku a utřený česnek.
    Slaninu a uzené maso nakrájíme na kostičky a přidáme k mletému masu.

  2. Všechny suroviny dobře propracujeme, vytvoříme šišku, kterou vložíme do pekáčku, posypeme ji kmínem a podlijeme vodou. Pečeme na 200 stupňů zhruba hodinu, během pečení podléváme výpekem.

  3. Dýni rozpůlíme na poloviny, vyjmeme semínka a oloupeme ji. Nakrájíme ji na kostky a vložíme do misky.
    Přidáme olivový olej, sůl, tymián, rozmarýn a na hrubší kusy nakrájený česnek.. Vše promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 20 minut na 200 stupňů, podle potřeby i déle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná s uzeným masem, slaninou a s pečenou máslovou dýní

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Paul Sulc: Je to možné ;-). Já si na to nevzpomínám, každopádně, smetana přidá i chuť ;-)

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Pani Remkova, nedrzi to ani smetana. Drzi to castecne vodorozpustne bilkoviny, ktere se v teple vode , vlhku, rozpousteji a pri dalsim zvysovani teploty se srazi, neco jako klih, zelatina. Delaji i tu srazeninu u lustenin, pak mi hloupe slipky rikaly, ze jsem je spatne vypral. Delsim varenim se ale i ta srazenina nakonec rozvari. To si pamatuji ze skoly, z 9 tridy,, pred skoro 64 lety.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Paul Sulc: No, taky mi chvíli trvalo, než jsem přišla na to, že vejce nemusí nutně držet něco pohromadě.:-p. V tomto případě to nahradí smetana. A strouhanku už nedávám dávno. Sekanou hodně jakoby zhutní. Děkuji:-8

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Konecne, konecne je tu recept na sekanou, do ktere se nedavaji ''strasne nutna'' vejce a strouhanka. Jedine vysvetleni vajec bylo vzdy: vejce to drzi pohromade. A co, sakra, drzi pohromade hamburger ? A strouhanka, ta jen proto, aby toho byl vice, jinak zadny ucel nema.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    sabipupp: ;-) děkuji :-)

    Odpovědět

  • sabipupp sabipupp

    :-K Vypadá to velice krásně a chutně:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Bezva recept..:yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Vypadá moc dobře:-) - z takhle pečené dýně dělám polévku, mám máslovou raději než hokaido:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Sekanou se snažím moc nejíst, ale chutná mi moc. Přiznám se, že ji mám nejraději studenou s hořčicí a kyselou okurkou. Inu, chutím se nedá poroučet. Tuhle bych si s chutí dala. <3:-K

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3<3Moc krasna fotecka a urcite velika dobrota.Mnam.......:-K:-K:yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo