Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 961 kJ / 469 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 0,60 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8,04 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 97,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 180°C).
Do hrnce dáme brambory, zalijeme vodou, aby byly celé ponořené, osolíme a přivedeme k varu.
Brambory vaříme tak dlouho, až se dají lehce propíchnout vidličkou (nemají být ale uplně vařené). Krok 2: Vodu slijeme a brambory dáme na papírovou utěrku okapat.
Textilní utěrku složíme na čtvrtiny, položíme na ní brambor a dnem sklenice jí rozmáčkneme asi na půl palce. Postupně tak rozmáčkneme všechny brambory. Pokud se nám některý trochu rozpadl, tak ho na plechu stiskem zformujeme, aby se spojil. Krok 3: Na plech dáme pečící papír, který postříkáme olejem.
Brambory položíme vrchní rozmáčknutou slupkou na pečící papír, povrch pokapeme olejem, posypeme mořskou solí a plech vložíme do předehřáté trouby.
Po dvaceti minutách opatrně brambory obrátíme (nejlépe obracečkou), pokapeme olejem, posypeme tymiánem a dopečeme je.
Doba pečení závisí na tom, jak vaše trouba peče, ale dalších 20 minut by mělo stačit.
Brambory by měly mít okraje zlatohnědé. Krok 4: Bramborové křupánky podáváme horké s tvarohovým dipem nebo jen tak se salátem.
Do hrnce dáme brambory, zalijeme vodou, aby byly celé ponořené, osolíme a přivedeme k varu.
Brambory vaříme tak dlouho, až se dají lehce propíchnout vidličkou (nemají být ale uplně vařené). Krok 2: Vodu slijeme a brambory dáme na papírovou utěrku okapat.
Textilní utěrku složíme na čtvrtiny, položíme na ní brambor a dnem sklenice jí rozmáčkneme asi na půl palce. Postupně tak rozmáčkneme všechny brambory. Pokud se nám některý trochu rozpadl, tak ho na plechu stiskem zformujeme, aby se spojil. Krok 3: Na plech dáme pečící papír, který postříkáme olejem.
Brambory položíme vrchní rozmáčknutou slupkou na pečící papír, povrch pokapeme olejem, posypeme mořskou solí a plech vložíme do předehřáté trouby.
Po dvaceti minutách opatrně brambory obrátíme (nejlépe obracečkou), pokapeme olejem, posypeme tymiánem a dopečeme je.
Doba pečení závisí na tom, jak vaše trouba peče, ale dalších 20 minut by mělo stačit.
Brambory by měly mít okraje zlatohnědé. Krok 4: Bramborové křupánky podáváme horké s tvarohovým dipem nebo jen tak se salátem.
Zveřejněno 12. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené bramborové křupánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Op0L
Moje poznámka
Pečené bramborové křupánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Op0L
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
pečený bramborák,
rozšlápnutý brambor,
bramboraky se zelím pečené v troube,
pečený bramborák se zelím,
pečené bramboráky,
rozšlápnutá brambora,
bramborove překvapeni,
top recepty pečený bramborák na plechu,
brambory vařené v mořské soli s dipem,
bramborove peceni,
peceny brambrak,
pečené bramborové kostičky,
pečený brambor,
bramborak -pečeny,
bamborák pečený,
vařené brambory pečené v troubě,
rozšlápnuté brambory,
bramborak pečeny z varenych brambor,
bramborak peceny na do plechu,
rošláplá brambory
Suroviny:
brambory,
sůl,
olej olivový,
sůl mořská,
tymián
Komentáře (16)
A znamená to snad, že byť se mi rcp líbí, jsem nenormální?
No jo, asi jo, ale co už včíííl, že?
radiator:
A vo vo vo vo tom to je: "...když už jsem si s ním dala práci,..."
https://www.toprecepty.cz/recept/2864-seslapnute-b...