Slepice na paprice
Silný vývar tvoří lahodnou chuť omáčky. Měkké slepičí maso plné chuti spolu s omáčkou a vhodně zvolenou přílohou bude chutnat milovníkům tradiční kuchyně a možná zláká k ochutnání i její odpůrce. Jako přílohu zvolte knedlík, rýži, těstoviny či noky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 66 669 kJ / 15 934 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 825,98 g |
Tuky | 212,89 g |
Vláknina | 2 445,20 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 57,51 g |
Sůl | 127,50 g |
Sacharidy | 1 458,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to vlastně klasické cosi na paprice - jako kuře, králík, vepřové. Já ale dávám maso vařit jako na vývar i se zeleninou, přijde mi pak omáčka silnější a chutnější a hlavně mi zbyde aspoň trochu slepičího vývaru, který miluju.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 6. 2021 22:42
27. 10. 2015 15:46
Inu, proti gustu... jak je libo, ale i když vložíme do studené vody a zvolna (to je to hlavní) vaříme doměkka, i tak je maso dobré... ale jak říkám a jak říkávaly naše moudré babičky "proti gustu,m žádný dišputát" - ale můžete to zkusit s půlkou slípky ve studené a s půlkou slípky v horké nebo vařící vodě - a pak ochutnat. Jen ne ten papiňák... Za to se přimlouvám, třebaže jsou věcičky, kdy i papiňák použijeme
27. 10. 2015 13:57
Je otázne, zda vaříme maso pro vývar či zda vaříme maso pro maso
No, on to asi málokdo pozná, jak bylo vařeno, ale podle kuchařských zvyklostí, by se zde ten pták neměl koupat ve studené vodě, ale měl by se utopit ve vodě vroucí
27. 10. 2015 13:14
27. 10. 2015 13:06
Vážený Pepíno - a udělal jste dobře, když jste si neběžel koupit "papiňák" - slepici nutno vařit zvolna a dlouho, a vodu dát studenou, pak je vývar výtečný. Do polévky pak připravte novou zeleninu, ta vyvařená je k ničemu.
18. 5. 2014 02:39
15. 2. 2014 17:15
18. 1. 2014 15:25
1. 12. 2013 11:42
17. 11. 2013 11:36
22. 7. 2013 11:38
22. 7. 2013 11:34
22. 7. 2013 11:30
11. 3. 2013 16:13
23. 2. 2013 13:51
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 9 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 12 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 14 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 6 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 7 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 8 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 8 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 8 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 9 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Na dvoře Rudolfa II: O půstu se jedly palačinky ze štičích jiker a úhoř se pekl nadívaný kapřím masem
Jak uvařit slepici nebo kuře na paprice. Postup zvládne i nezkušený začátečník
Další recepty
Tématické fráze: slepice recepty slepice recept recepty ze slepice slepice na papryce kuře na paprice od babičky recepty slepice slepičí omáčka omáčka na paprice omáčka ze slepice slepice v papináku slepice recept slepice kuře na paprice podle pohlreicha video recepty-slepice na paprice slepice na smetaně slepicena paprice slepice na slepice na smětaně recept slepice na paprice-recept slepice na parice
Suroviny: slepice, mrkev, celer, pórek, česnek, kapusta, květák, sůl, pepř mletý, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka hladká, smetana sladká, sůl
Slepice na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjwg
26 názorů