Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 823 kJ / 4 021 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,96 g |
| Tuky | 310,29 g |
| Vláknina | 22,20 g |
| Cholesterol | 1,34 g |
| Sodík | 6,28 g |
| Sůl | 13,45 g |
| Sacharidy | 213,17 g |
Postup přípravy
Osolte, vlijte vodu a rychle zpracujte v hladké těsto. S křehkým těstem se musí pracovat opravdu rychle, aby máslo nezačalo příliš měknout. Těsto zformujte do koule, zabalte do potravinové fólie a vložte na hodinu do lednice. Po hodině ho vyjměte. Zapněte troubu na 190 °C. Krok 2: Těsto vyválejte do kruhu o něco většího, než je vaše koláčová forma. Formu můžete vymazat a vysypat, ale není to nutné, v těstě je tuku dost. Těstem vyložte formu včetně okrajů, dno quiche propíchejte vidličkou. Položte na něj pečicí papír a vysypte na korpus 1 cm vrstvu fazolí, hrachu nebo třeba rýže. Pěkně tím zatížíte korpus, který zůstane rovný. Vložte do trouby a pečte 10 minut. Vyjměte, vysypte obsah. Krok 3: Během pečení korpusu připravte směs na náplň. Nejprve orestujte na suché pánvi slaninu, tu vyjměte. Na pánev vložte kousek másla, cibule nakrájené na kolečka a restujte na nižší teplotě dozlatova.
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte smetanu, část slaniny (zbytek nechte na ozdobení povrchu), levandule a orestovanou cibuli. Osolte, promíchejte a vlijte na korpus. Na povrch rozdělte kousky gorgonzoly, zbytek slaniny a levandulových kvítků. Krok 4: Vložte do trouby, snižte teplotu na 175 °C, pečte 20–30 minut, dokud směs neztuhne a povrch se neopeče. Před servírováním nechte quiche chvilku zchladnout, bude se lépe krájet.
Zveřejněno 2. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulový quiche s gorgonzolou, slaninou a levandulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxkL
Moje poznámka
Cibulový quiche s gorgonzolou, slaninou a levandulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxkL
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 1 hodinou
Kávové úlky
MichaelaSr před 1 hodinou
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 1 hodinou
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 1 hodinou
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 2 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 3 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 3 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 3 hodinami
Tématické fráze:
quiche se slaninou,
recepty s levandulí,
cibulovy quiche,
jidlo s levandulí,
vcibulový kolac s gorgonzolou,
quiche recept lc,
kiš slaný cibulový koláč recept,
levandulový quiche,
levandule jídlo,
gorgonzola recepty,
levandule do jídla,
recepty s levandulí,
jídla s levandulí,
recepty s gorgonzolou
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl,
cibule,
slanina,
gorgonzola,
levandule,
vejce,
smetana ke šlehání,
máslo
Komentáře (9)