Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 926 kJ / 3 328 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 197,99 g |
| Tuky | 205,99 g |
| Vláknina | 13,10 g |
| Cholesterol | 879 mg |
| Sodík | 3,13 g |
| Sůl | 7,72 g |
| Sacharidy | 165,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzqr
Moje poznámka
Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzqr
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 5 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninové rizoto s bulgurem
Ongbac3 před 6 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
veronika_straka před 2 hodinami
Matcha kuličky
veronika_straka před 2 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí langoše
Tunislav před 3 hodinami
Ořechové úly
Panova před 3 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 3 hodinami
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 3 hodinami
Žloutkové dortíčky
Panova před 3 hodinami
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 3 hodinami
Tématické fráze:
knedlík do polévky,
tyrolská sýrová polévka,
vývar se spekovymi knedlíčky do polévky recept,
tyrolské knedlíčky do polévky,
knedlik v polevce,
polévkový knedlík,
tyrolský knedlík do polévky,
polévka se špekovým knedlíkem,
tyrolske spenatove knedl,
tyrolska polévka s knedlikem,
hovězí vývar se špekovym knedlíkem,
tyrolské polévky,
vyvar se špekovým knedlikem,
tyrolská polevka,
knedlik v tyrolsko,
tyrol knedl,
nejlepší špek. knedlíky ze sněhem z bílků,
polévka se špekovým knedlíkem recept,
špekový polévkový knedlík recept,
knedlik v polivce
Suroviny:
kost hovězí,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
mrkev,
cibule,
celer,
slanina,
olej,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
veka,
sůl,
mrkev,
sůl,
pepř mletý,
pórek,
petrželka
Komentáře (2)
Než jsem ji začal vařit, tak mančaft si ji dával v hospodě při cestě.
Podobně jako zde https://www.toprecepty.cz/recept/37870-cesnekova-p... se jedná spíše o přesnídávkovou polévku, ale pokud se podává jako součást menu, tak v obou případech vyvstává problém jaký zvolit druhý chod
Jaké další jídlo (bylo-li by jaké) by bylo podle vašeho gusta?
***
Vařím trošku jinak:
Na popuštěném špeku (nejlépe pruhovaném tyrolském, ale stačí i náš + uzené maso /šunka, klobása/, nebo anglická sl.) podusit cibuli (podle chuti až dohněda), pak přidat nakostečkované včerejší bílé pečivo a dělat do křupava. Protože mouky dávám víceméně symbolicky, tak se nedělám se sněhem (vejce trochu rozkvedlám v mléce) a i tak jsou knedlíky jako peříčko
Samozřejmě s hrstí petrželky! No, tedy když je zrovna doma, že
...a když máte v dosahu friťák v provozu (nebo hlubší pánev) a když v něm chvíli necháte knedlíky zaplavat si ještě před koupelí ve vývaru, tak pak je to to správné "maso"