Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 926 kJ / 3 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 197,99 g |
Tuky | 205,99 g |
Vláknina | 13,10 g |
Cholesterol | 879 mg |
Sodík | 3,13 g |
Sůl | 7,72 g |
Sacharidy | 165,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzqr
Moje poznámka
Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzqr
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Nanuky broskvové
Přidáno před 1 hodinou
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 2 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 2 hodinami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky
pesmax před 6 minutami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 8 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 33 minutami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 57 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 57 minutami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 1 hodinou
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 1 hodinou
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 1 hodinou
Meruňkový kompot
babca.mz před 2 hodinami
Tématické fráze:
knedlík do polévky,
tyrolská sýrová polévka,
vývar se spekovymi knedlíčky do polévky recept,
tyrolské knedlíčky do polévky,
knedlik v polevce,
polévkový knedlík,
tyrolský knedlík do polévky,
polévka se špekovým knedlíkem,
tyrolske spenatove knedl,
tyrolska polévka s knedlikem,
hovězí vývar se špekovym knedlíkem,
tyrolské polévky,
vyvar se špekovým knedlikem,
tyrolská polevka,
knedlik v tyrolsko,
tyrol knedl,
nejlepší špek. knedlíky ze sněhem z bílků,
polévka se špekovým knedlíkem recept,
špekový polévkový knedlík recept,
knedlik v polivce
Suroviny:
kost hovězí,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
mrkev,
cibule,
celer,
slanina,
olej,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
veka,
sůl,
mrkev,
sůl,
pepř mletý,
pórek,
petrželka
Komentáře (2)
Než jsem ji začal vařit, tak mančaft si ji dával v hospodě při cestě.
Podobně jako zde https://www.toprecepty.cz/recept/37870-cesnekova-p... se jedná spíše o přesnídávkovou polévku, ale pokud se podává jako součást menu, tak v obou případech vyvstává problém jaký zvolit druhý chod
Jaké další jídlo (bylo-li by jaké) by bylo podle vašeho gusta?
***
Vařím trošku jinak:
Na popuštěném špeku (nejlépe pruhovaném tyrolském, ale stačí i náš + uzené maso /šunka, klobása/, nebo anglická sl.) podusit cibuli (podle chuti až dohněda), pak přidat nakostečkované včerejší bílé pečivo a dělat do křupava. Protože mouky dávám víceméně symbolicky, tak se nedělám se sněhem (vejce trochu rozkvedlám v mléce) a i tak jsou knedlíky jako peříčko
Samozřejmě s hrstí petrželky! No, tedy když je zrovna doma, že
...a když máte v dosahu friťák v provozu (nebo hlubší pánev) a když v něm chvíli necháte knedlíky zaplavat si ještě před koupelí ve vývaru, tak pak je to to správné "maso"