 
		
Bretaňské fazole
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu francouzský region, ale jsou součástí tradiční polské kuchyně.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 414 kJ / 2 728 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 33,76 g | 
| Tuky | 216,30 g | 
| Vláknina | 58,70 g | 
| Cholesterol | 140 mg | 
| Sodík | 3,89 g | 
| Sůl | 9,60 g | 
| Sacharidy | 152,66 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Slaninu nakrájame na hranolčeky.
	Krok 2: 1 strúčik cesnaku si odložime a ostatné spolu s cibulou nasekáme nadrobno.
	Krok 3: Na rozohriatom oleji vyškvaríme hranolčeky slaniny,  pridáme cibulu s cesnakom a orestujeme. Všetko zasypeme hladkou múkou a premiešame.
	Krok 4: Do kastrola vlejeme štavu z fazulovej plechovky + par lyžic vody a suché bylinky, vymiešame voňavú zaoprážku. Dosypem mletú papriku a premiešame.
	Krok 5: Prilejeme pasírované paradajky a vsetko zmiešame do hladka. No a nakoniec aj fazulu z plechovky.
	Krok 6: Ak to máme priliš husté, tak dolejeme viac paradajkovej štavy, alebo vody. Domiešame kečup, sol a nechame prevriet na jednu bublinu.
	Krok 7: Odstavime a prelisujeme cesnak. Niekedy su pasirované paradajky kyslejšie a vtedy dosypeme štipku cukru.
	Krok 8: Ako prílohu možeme uvarit úplně obyčajné zemiaky, nebo podáváme s chrumkavou bagetou.
Zveřejněno 27. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Bretaňské fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG0P
Moje poznámka
					 
				
Bretaňské fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG0P
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Rajská omáčka
prichystalr před 36 minutami
	
			 
	
	
Pečená krkovička
[email protected] před 54 minutami
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 2 hodinami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 3 hodinami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 5 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 5 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 7 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 8 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 8 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bílé fazole po bretaňsku, 
						
						
							fazole na husto, 
						
						
							bretoňské fazole, 
						
						
							fazole v konzervě, 
						
						
							recepty fazole z konzervy, 
						
						
							fazole z konzervy, 
						
						
							fazole nahusto, 
						
						
							recepty fazole na husto, 
						
						
							fazole recepty, 
						
						
							fazole z konzervy recept, 
						
						
							recept fazole z konzervy, 
						
						
							fazole recept, 
						
						
							fazole z konzervy recepty, 
						
						
							fazole v konzervě recept, 
						
						
							recept na fazole z konzervy, 
						
						
							brataňské fazole, 
						
						
							jak dlouho vařit fazole, 
						
						
							fazole po bretoňsku, 
						
						
							bretaňská omáčka, 
						
						
							cim nahradit majoranku
						
					
						Suroviny:
						
							fazole červené, 
						
						
							slanina oravská, 
						
						
							olej, 
						
						
							cibule červená, 
						
						
							česnek, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							tymián sušený, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							nať petrželová, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							paprika sušená pálivá, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							pasírované rajčata, 
						
						
							kečup pikantní, 
						
						
							cukr
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
	 
	 
 
	 
 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (33)