Má variace na Chilli con carne

Katka B Kuchařka:

Mleté maso 1 názor

Suroviny

den předem namočené a potom uvařené fazolky - ideálně adzuki, nebo jim podobné
cibule
mleté maso - ideálně hovězí
plechovka kukuřice
plechovka drcených rajčat (nebo čerstvé)
sůl
pepř
směs koření na Chilli con carne
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibulku a pak přidáme maso. Vše restujeme tak dlouho, až se zdá, že je maso hotové. Přidáme rajčata, fazole i s trochou vody, ve které jsme fazole vařili a přisypeme přiměřené množství kukuřice.

  2. Vše necháme pár minut společně dusit a ke konci dochutíme kořením, solí a pepřem.

  3. Pokud je potřeba zahustit, volila bych kukuřičný škrob v troše vody. Mouku spíš ne.

Poznámka

Poměr masa, fazolí a kukuřice je na vás. Být po mém, dělám skoro bez masa a úplně bez kukuřice, ale děti zase kukuřičku milují a muž to maso prostě musí mít ;-)

Fazole můžete použít i v konzervě, klidně i v rajčatové omáčce, dodá to jídlu zase jinou chuť, ovšem otázka je, jak dalece se to přiblíží původnímu záměru.

Více na mém blogu http://katfoblog.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Má variace na Chilli con carne

  • jirina jirina(neregistrovaná)

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo