Má variace na Chilli con carne

Katka B Kuchařka: Katka B

Mleté maso 1 názor

Suroviny

den předem namočené a potom uvařené fazolky - ideálně adzuki, nebo jim podobné
cibule
mleté maso - ideálně hovězí
plechovka kukuřice
plechovka drcených rajčat (nebo čerstvé)
sůl
pepř
směs koření na Chilli con carne
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibulku a pak přidáme maso. Vše restujeme tak dlouho, až se zdá, že je maso hotové. Přidáme rajčata, fazole i s trochou vody, ve které jsme fazole vařili a přisypeme přiměřené množství kukuřice.

  2. Vše necháme pár minut společně dusit a ke konci dochutíme kořením, solí a pepřem.

  3. Pokud je potřeba zahustit, volila bych kukuřičný škrob v troše vody. Mouku spíš ne.

Poznámka

Poměr masa, fazolí a kukuřice je na vás. Být po mém, dělám skoro bez masa a úplně bez kukuřice, ale děti zase kukuřičku milují a muž to maso prostě musí mít ;-)

Fazole můžete použít i v konzervě, klidně i v rajčatové omáčce, dodá to jídlu zase jinou chuť, ovšem otázka je, jak dalece se to přiblíží původnímu záměru.

Více na mém blogu http://katfoblog.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Má variace na Chilli con carne

  • jirina jirina(neregistrovaná)

Tématické fráze: chilli con carne recept fazole adzuky recepty recept ma chilli con carne adzuky recept recept na chilli con carne recept adzuky jak zahustit chili con carne recept na adzuky fazole fazole adzuky fazolky chilli con carne fazolky adzuky recepty

Zapomněl/a jsem heslo