Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 067 kJ / 2 645 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,06 g |
Tuky | 75,60 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 425,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. V míse ho zakryjeme a v teple místnosti necháme nakynout.
Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 12 kousků, z každého uděláme bulku a necháme odpočinout.
Pak můžeme vytvarovat. Buď z bulky uděláme delší pramen a stočíme ho do hada….nebo bulku narazíme raznicí (razila jsem)…nebo je nechat ve tvaru bulky a tak i upéct. Krok 3: Vytvarované šneky uložíme na plech nakynout, naražené tvary vzhůru nohama (chvíli před kynutím je pak obrátíme zpátky a necháme dokynout). Celý plech vsuneme do velkého igelitového pytlíku, těsto tak bude lépe kynout.
Po vykynutí potřeme oslazeným mlékem a upečeme (200°C/18-20 minut). Krok 4: Hotové šneky po vychladnutí pocákáme citronovou polevou a posypeme plátkovanými mandlemi.
Pak můžeme vytvarovat. Buď z bulky uděláme delší pramen a stočíme ho do hada….nebo bulku narazíme raznicí (razila jsem)…nebo je nechat ve tvaru bulky a tak i upéct. Krok 3: Vytvarované šneky uložíme na plech nakynout, naražené tvary vzhůru nohama (chvíli před kynutím je pak obrátíme zpátky a necháme dokynout). Celý plech vsuneme do velkého igelitového pytlíku, těsto tak bude lépe kynout.
Po vykynutí potřeme oslazeným mlékem a upečeme (200°C/18-20 minut). Krok 4: Hotové šneky po vychladnutí pocákáme citronovou polevou a posypeme plátkovanými mandlemi.
Zveřejněno 25. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Burčákové šneky s citronovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Egk0
Moje poznámka
Burčákové šneky s citronovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Egk0
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 10 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 1 hodinou
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 2 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 2 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 3 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 3 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 6 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 7 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 7 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 7 hodinami
Tématické fráze:
pudinkove sneci s polevou,
skořicoví šneci s citronovou polevou,
poleva na kynuté sneky,
citronová poleva na cely plech,
cukrová poleva na sneky,
cukrová poleva na skořicové šneky,
jak vytvarovat sneka
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka hladká,
cukr,
máslo,
sůl,
kůra citronová,
rozinky,
poleva citronová,
mandle plátkové
Komentáře (11)
Děkuju, Simčo
Tyhle věci z burčáku bouřlivěji kynou, je fajn si to vyzkoušet, i proto jsem to sem nabídla