Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 067 kJ / 2 645 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,06 g |
| Tuky | 75,60 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 204 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 425,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. V míse ho zakryjeme a v teple místnosti necháme nakynout.
Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 12 kousků, z každého uděláme bulku a necháme odpočinout.
Pak můžeme vytvarovat. Buď z bulky uděláme delší pramen a stočíme ho do hada….nebo bulku narazíme raznicí (razila jsem)…nebo je nechat ve tvaru bulky a tak i upéct. Krok 3: Vytvarované šneky uložíme na plech nakynout, naražené tvary vzhůru nohama (chvíli před kynutím je pak obrátíme zpátky a necháme dokynout). Celý plech vsuneme do velkého igelitového pytlíku, těsto tak bude lépe kynout.
Po vykynutí potřeme oslazeným mlékem a upečeme (200°C/18-20 minut). Krok 4: Hotové šneky po vychladnutí pocákáme citronovou polevou a posypeme plátkovanými mandlemi.
Pak můžeme vytvarovat. Buď z bulky uděláme delší pramen a stočíme ho do hada….nebo bulku narazíme raznicí (razila jsem)…nebo je nechat ve tvaru bulky a tak i upéct. Krok 3: Vytvarované šneky uložíme na plech nakynout, naražené tvary vzhůru nohama (chvíli před kynutím je pak obrátíme zpátky a necháme dokynout). Celý plech vsuneme do velkého igelitového pytlíku, těsto tak bude lépe kynout.
Po vykynutí potřeme oslazeným mlékem a upečeme (200°C/18-20 minut). Krok 4: Hotové šneky po vychladnutí pocákáme citronovou polevou a posypeme plátkovanými mandlemi.
Zveřejněno 25. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Burčákové šneky s citronovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Egk0
Moje poznámka
Burčákové šneky s citronovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Egk0
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 12 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 20 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 6 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 6 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 7 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 7 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 8 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 8 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 9 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 10 hodinami
Tématické fráze:
pudinkove sneci s polevou,
skořicoví šneci s citronovou polevou,
poleva na kynuté sneky,
citronová poleva na cely plech,
cukrová poleva na sneky,
cukrová poleva na skořicové šneky,
jak vytvarovat sneka
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka hladká,
cukr,
máslo,
sůl,
kůra citronová,
rozinky,
poleva citronová,
mandle plátkové
Komentáře (12)
Děkuju, Simčo
Tyhle věci z burčáku bouřlivěji kynou, je fajn si to vyzkoušet, i proto jsem to sem nabídla