Sírovec v trojobalu

magdalenka Kuchař: magdalenka

Houby 6 názorů

Suroviny

sírovec žlutooranžový
sůl
trojobal - hladká mouka, vejce, strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mladé plodnice sírovca umyjeme, necháme osušiť.

  2. Osolíme, obaľujeme v múke, vajci, strúhanke, zvolna smažíme na oleji.

Poznámka

Chcem poukázať na tento spôsob úpravy sírovca - výsledok je veľmi príjemný. Robila som z neho aj guláš aj opekala na oleji. Je to veľmi chutná huba, ak sa stretneme s ním v lese, oplatí sa doniesť domov.

Sírovec zbierame mladý - do ktorého ľahko vkĺzne nôž, staršie plodnice sú drevité, chuť nie je príjemná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sírovec v trojobalu

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    54janina54: sírovec som aj opekala len tak na panvici na oleji, osolila...tiež skvelé!

    Odpovědět

  • 54janina54 54janina54

    Sírovec u nás roste na švestkách. Vyzkouším tuto variantu, já ho dělám na kari a podávám s rýží. Je skutečně výborný :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Jana Remkova: rastie na stromoch, nedá sa popliesť s iným druhom drevokaznej huby už kvôli farbe...len treba zbierať mladé plodnice. Ak ju uvidíš niekde, spomeň si na mňa...:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, tu houbu vůbec neznám. Někdy mne mrzí, že houby znám ne příliž dobře, určitě bych nepohrdla :-) :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    hosta: Ja som ho našla na vŕbe pri rieke, bol vysoko, dočiahla som len na časť, zvyšok obral na druhý deň manžel, je vyšší. Možno pre tú výšku nemal sírovec zemitú chuť. A rezeň nazaj pripomínal chuťovo kuracie mäso, čo ma dosť prekvapilo...a vôbec sa nenacucal olejom, ako majú huby vo zvyku.:-8

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Sírovec je super - zvláště z vrb a topolů, méně z dubu a akátu. Pokud roste nízko u země, je dobré jej namočit na nějaký čas - do rána - do mléka:-), ztratí "zemitou" chuť. Mně připomíná kuřecí řízek - ne nadarmo se mu říká "chicken of the woods";-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sírovec recepty houba sírovec recepty sýrovec sírovec sírovec žlutooranžový recepty jak upravit sírovec houba sírovec recept guláš sírovec recept sírovec žlutooranžový recept houba sírovec sirovec obecny sírovec žlutooranžový guláš smaženy sirovec sýrovec recepty jak upravit houbu sirovec sírovec řízky sírovec uprava recept na sirovec syrovec obecný smazeny syrovec