Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-žampionová krémová polévka

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 127 kJ /
986 kcal
Bílkoviny17,19 g
Tuky69,79 g
Vláknina22,15 g
Cholesterol 222 mg
Sodík 81 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy63,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme žampiony a smažíme za občasného promíchání do jejich povadnutí. Přidáme nasekaný česnek a muškátový květ, necháme rozvonět, přidáme pokrájené brambory, přilijeme vývar (cca 600 ml), osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Krok 2: Po uvaření vše rozmixujeme ponorným mixerem na hladký krém, který dle potřeby - požadované hustoty, naředíme vývarem, případně ještě dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Na talířích polévku dozdobíme a zároveň zjemníme smetanou ke šlehání, případně doplníme kopečkem zakysané smetany pokojové teploty. Přidáme nasekané bylinky dle vlastní chuti a můžeme podávat. Každý si pak může nandat do polévky krutony podle své chuti.

Zveřejněno 8. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-žampionová krémová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5NPK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-žampionová krémová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5NPK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žampióny, brambory, cibule, česnek, květ muškátový, máslo, sůl, pepř bílý, smetana ke šlehání, bylinky, krutony

Přidat fotografie receptu