Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup z jablečného moštu

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 11. 2017 12:04

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie27 755 kJ / 6 634 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky2,00 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 650,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z červené řepy dělám sirupy malinový, jahodový a višňový, z jablečného moštu zase citronový, meruňkový nebo ananasový, popř. nechám bez příchutě vonět jablíčky. Někdo říká, že zavařovat není třeba, my pro jistotu zaváříme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

KUKI1

11. 10. 2023 08:59

cathleen: :-K

cathleen cathleen

11. 10. 2023 08:05

KUKI1: mám radost, díky! :-* a děkuji i za přidanou fotografii :-K

Merylas Merylas (moderátorka)

10. 10. 2023 20:43

Jablečný sirup taky dělávám, ale s tím rozdílem, že vše zahřeju na 85 °C, sbírám pěnu, naplním do láhví na šroubový uzávěr, uzavřu, láhve položím a nechám vychladnout. :-K

KUKI1

10. 10. 2023 19:53

Letos je hodně jablek, hodně moštu, tak jsem hledala, co s ním. Sirup je výborný, lehký na přípravu. Udělala jsem ananasový. Chutná fantastický.

cathleen cathleen

13. 11. 2017 12:19

Betyna: to ji budeš mít v rukou možná dříve, než já:-D

Betyna

13. 11. 2017 12:04

cathleen: :-K přišel e-mail od Albatrosu, tvoje kuchařka je na cestě, já se tak těším!!!:yes:

cathleen cathleen

13. 11. 2017 08:03

casino: proč by měl recept ztrácet smysl bez příchutě? Nikdy jste nepil jablečnou šťávu:-?
Mimochodem - já bych zas kromě vody nedala do PET láhve, natož kyselkavý mošt.

zizala zizala (moderátorka)

13. 11. 2017 07:51

casino: My jsme právě doma sirupy a mošt dávali pod korunkové uzávěry, měli (někde na půdě ještě bude) jsme na to takové udělátko. Vykupovali jsme na to zpět z obchodů skleněné limonádové lahve 0,7 l, takové ty bílé. :-)

casino casino

13. 11. 2017 01:12

Dámy:-K
Nemám nic proti aromatům. Pracuji s nimi celá desetiletí...
Sirupy jsem dělával nevařené i vařené z třešní, višní, ostružin, malin, jahod, černého rybízu, citrusů i bezinek
Jablečného moštu jsem letos vylisoval 40 litrů (běžně to bývá asi 100l) a 10 PETek je ještě v mrazáku; když se povaří cukr s kyselinou a pak navoní trestí, tak to vyjde nastejno, ale pajcovat mošt nějakou "voňavkou" mi přijde jako dělat vanilkovou zmrzku dejme tomu ze syrečků - jistojistě by to šlo;-)
cathleen:
Když vynechám tresť, tak rcp ztrácí smysl :-)
Frantiska:
Tady je to 40% :-)
zizala:
U Zahrádkářu jsem za přijatelný peníz měnil čerstvý mošt za sterilovaný ve skle s korunkovým uzávěrem:yes:
magdalenka:
Asi jste nemyslela, že se autorka přenese flopem přes plot pro pírko, že neééé...:-D

magdalenka magdalenka

12. 11. 2017 19:33

cathleen: si veľmi dobrá gazdiná. (Teda aj gazdiná.)

cathleen cathleen

12. 11. 2017 18:33

zizala: já zas jablečný :-8 Když jsme v zimě donesli sklenici s ním ze sklepa a otevřeli, syklo to a zavonělo celou kuchyní....úžasné!:yes:

Frantiska: myslím si totéž. Kdysi jsem doma vyrobila kdeco a zavařila a spotřebovala ze zahrady vše - jednou mi manžel donesl z legrace v košíku šišky z našeho smrku a prý - jsem zvědavý, jak to zavaříš! :-D No, to bylo asi to jediné, co jsem nezavařila.

zizala zizala (moderátorka)

12. 11. 2017 18:29

cathleen: Mošt jsem taky zavářela, mívali jsme ho docela dost a brzy by zkvasil. Nejradši jsem ale měla hruškový, ten neměl chybu <3

Frantiska Frantiska

12. 11. 2017 18:26

casino: nesouhlasím :) je to nahodou dobrý recept. V kupovaném sirupu je podíl ovocné složky od 3% do 37% a z toho je u většiny chuť udělaná aromaty. A trest si můžeš vyrobit i doma nemusíš ji kupovat.

cathleen cathleen

12. 11. 2017 16:15

zizala: z moštu se dá dělat spousta věcí, ale asi nejraději ho máme zavařený jen čistě samotný - po otevření jen lehce naředíme vodou.;-)

casino: nemyslím. Jednak je možné tresť zcela vynechat (a pít sirup jablečný), pokud by chtěl někdo domácí jako-ananasovou (meruňkovou, citronovou atd.) šťávu, pořád tam ten ovocný základ je. Jinak než z ovoce takový sirup neuděláte.

casino casino

12. 11. 2017 14:41

No, pokud se do domácích (jak se nejen na TOP zhusta u různých produktů zdůrazňuje) ovocných sirupů přidávají tresti, tak konkrétně v tomto případě ten mošt je (s maličkou nadsázkou) zbytečný.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jablečný sirup domácí jablečný sirup recept jablečný sirup recept domácí jablečný sirup recept na jablečný mošt jablečný mošt recept jablecna stava z mostu recept na jablečný sirup jablečný sirup domácí jablečny sirup za studena jablečná šťáva z moštu recept sterilování jablečného moštu v zavařovacích lahvích recept na domací jablečný mošt jablečné sirupy jablecny sirup z/mostu bez kyseliny citronove jablecná stava sirip z moštu recept jablecná sirup kyselina citronová sirup jablečný jak se delá jablečný sirup

Suroviny: mošt, cukr, kyselina citronová, tresť

TopRecepty.cz

Sirup z jablečného moštu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DOBA