Šťáva z bezinek vařená

Suroviny

Na 1 l šťávy:
2 l vody
20 g kyseliny citronové
kousek celé skořice
několik hřebíčků
vanilkový cukr
700 g pískového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Opláchuté bezinky otrháme z třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.

  2. Šťávu odměříme, přidáme vodu, kyselinu citronovou a koření a asi 10 minut vaříme mírným varem.
    Vsypeme oba cukry a ještě 5-10 minut provaříme.

  3. Vyjmeme koření, šťávu nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a zavaříme (25 mniut při 80 °C).

Poznámka od kuchařky

Štávu používáme na pití a přibarvování kompotů nebo moštů.

Komentáře k receptu Šťáva z bezinek vařená

Tématické fráze: bezinky stava štáva z bezinky bezinková šťáva vařená nevařená šťáva z květů bezinek recepty na ovocné šťávy bezinky bezinky ve vlastní šťávě stává z bozinky bezinka stava vařená bezinková šťáva varena stava -recept na štávuz z bezinek bezinko štáva mošt z bezinek recept recepty bezinky stava vařená citronová šťáva citronová šťáva varena vařená štáva recept stava bezinky beznky stava š´táva z bezinek