Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Pomazánky 2 názory

Suroviny

40 g uzeného špeku nebo máslo
1 cibule
2 ks droždí - 2x42 gramů
80 g moravské slaniny nebo váhalovy, anglické...
cca 2 stroužky česneku - dle chuti
2 vejce velká (nebo 3 menší)
100 g pomazánkového másla
sůl
pepř mletý
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a poté do ní rozdrobíme obě droždí, které necháme pozvolně rozpustit a osmažit. Už teď můžeme přidat nastrouhaný česnek, ale jestli chceme mít pomazánku více ostřejší, dáme česnek až téměř na závěr výroby pomazánky a nebo teď i poté.

  2. Do rozpuštěného droždí přidáme krátce osmažit i drobně pokrájenou slaninu, do které rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a za stálého míchání je necháme srazit. Po zchladnutí vaječné směsi přidáme dle chuti pomazánkové máslo, případně ještě česnek a dobře promícháme.

  3. Podáváme s čerstvým pečivem, chlebem a zeleninou dle chuti.

  4. Dochutit pomazánku jako obměnu můžeme také troškou hořčice nebo drobně pokrájenou kyselou okurkou či lahůdkovou cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou

Tématické fráze: kvasnicová pomazánka recept drožďová pomazánka s anglickou slaninou kvasnicová pomazánka drožďová pomazánka moravská droždová pomazánka kvasnicová pomazánka se sardelovou pastou pomazánka špek vejce

Zapomněl/a jsem heslo