Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na česneku

Vepřové maso můžeme zpracovat nejrůznějšími způsoby. Tím nejjednodušším je jeho upečení v troubě. Máme pak mnoho možností, jak ho servírovat, zda s knedlíkem a zelím, případně s nějakou omáčkou.

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie368 kJ /
88 kcal
Bílkoviny3,08 g
Tuky0,31 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ze všech stran osolíme, vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, přidáme nakrájený česnek a na větší kusy nakrájenou cibuli, sádlo a trochu podlijeme vodou. Krok 2: Přiklopíme poklicí a dáme do trouby péct. Během pečení maso poléváme výpekem a obrátíme ho. V polovině pečení sundáme pokličku a pečeme bez ní, pokud je potřeba, maso podlijeme. Krok 3: Hotové měkké maso vyjmeme z pekáče a výpek řádně seškrábneme ze stěn pekáčku, vše připečené vařečkou setřeme do šťávy, necháme vysmahnout, trochu zaprášíme moukou a podlijeme vývarem nebo vodou. Krok 4: Promícháme a provaříme. Nakonec přecedíme a vložíme do šťávy kousek másla.

Jak udělat omáčku z vypečené šťávy - rady a tipy

Zveřejněno 17. 1. 2018

Poznámka autorky RubyRom

K takto pečenému masu se hodí různé přílohy, knedlík, brambory atd. Já jsem tentokrát zvolila špecle a dušený hrášek, aby byla změna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5kxx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5kxx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Chlebajez: :yes::yes:

Mám rád improvizující děvčata, sám prakticky jinak nevařím:-O<3

Marie Svarcova: děkuji

:yes::yes: v jednoduchosti je krása - pěkný recept a hezké foto:yes:

britula: Na jemno medvědí česnek

Dnes jsem vařila. Udělala jsem to tedy trochu jinak :D Výpek spolu s cibulí a česnekem jsem dala do hrnce, rozmixovala, protože to bylo tekuté zahustila moukou a dochutila ještě trochou česneku, takže mi vznikl takový sosík. Sice nudná šedá barva, nenapadlo mě, čím změnit barvu abych nezměnila chuť - chuťově výborné :-)
Maso které bylo odloženo bokem jsem naložila do této omáčky a odložila na zítra. Už se mi zbíhají sliny, až si to zítra dám na večeři :-)

Tématické fráze:
vepřové na česneku, veprove maso na cesneku, vepřová na cesneku, veprovy na cesneku, veprove na na česneku, vepřové nacesneku, vepřové na česneku omáčka, veprovenacesneku, vepřový s česnekem, vepřove na z cesneku, vepřový na cesneku, vepřove na česneku, vepřov é na česneku, vepřové na cesnek, příloha veprove na cibuli a česneku, vepřová pelc recepty, vepřeové na česneku, vepřova pečené s česnekem v kuse, vepřový na na česneku, veprovi na česneku

Suroviny:
cibule, česnek, sůl, kmín celý, sádlo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu