Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí vývar s morkovou kostí

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 255 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 240 min

255 min (15 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Vývar - zlatavý, nezkalený, silný, voňavý po zelenině - to je hovězí vývar připravený podle našeho receptu. Věnujte mu místo na sporáku alespoň na čtyři hodinky. Odmění se vám plnou chutí. A polévka z něj bude excelentní.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 048 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny53,62 g
Tuky101,02 g
Vláknina9,97 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 276 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy18,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí žebro a morkové kosti dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme cibuli ve slupce (omytou), sůl, libeček, kousek celerové natě a očištěnou zeleninu, koření a česnek. Krok 2: Vše vaříme na mírném ohni, necháme jen probublávat bez pokličky. Sbíráme pěnu. Vaříme pomalu, tzv. táhneme 4 hodiny. Krok 3: Měkké maso nakrájíme, vývar přecedíme, nejlépe přes jemnou tkaninu. Hotový vývar použijeme dle potřeby.

TIP: Jak uvařit hovězí vývar

Zveřejněno 8. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vývar s morkovou kostí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZxQQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vývar s morkovou kostí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZxQQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-)<3 Miluji tažený hovězí vývar a určitě mi voní , vařím ho spoustu let - to jen k tomu komentáři, hvězdičku i bod jsem už poslala předtím. :-K

Marie Svarcova:
Obávám se, že ta "vůně" je nepředstavitelná...;-)
No, zde se ale nabízí jednoduché řešení: Napřed zkusit a teprve posléze psát, že :-!

:-)<3:yes: parádní vývar už na pohled a tu vůni si umím představit :yes::-K, takové máme rádi

přesně podle mého gusta<3:yes: ještě dávám kus oháňky

Nadja:
Díky za odkazy:-K
Z obavy, že i drahé sklo se snáze rozbije, jsem si pořídil levnější plast https://www.drogery.cz/produkty/ostatni/dedra/doma... Separátor dobře sloužil do okamžiku, než byl naplněn vřelým vývarem (moje nedostatečnost:-! Slouží sice dál, ale prasklinami z něj pídí kapalina ;-(
***
Nic proti receptu:-Kale přestal jsem do vývaru(který podávám především jako bujon)dávat morkové kosti:-! Vývar z předního masa (vč. žeber) příjemně voní po hovězím a naopak není cítit po loji. Naposledy jsem vařil z 1,5kg (surovinu vybírala moje milá řeznice<3jsem takřka ani nemusel sbírat tuk (bylo ho 1/2KL) :yes:

Zobrazit 4 starší odpovědi

"Vaříme pomalu, tzv. táhneme 4 hodiny."
Leckterá kuchta to zvládne za slabou hodinku... :-p
https://www.toprecepty.cz/recept/23679-falesna-hov...
No, možná je to tím, že vaří vrchní slupky zbavenou cibuli, že :-8

casino: Tak to jo, už jsem se lekla, že se Vám to nějak nezdá. Děkuji :-K:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
vyvar z morkovych kosti, vývar z hovězích kostí, hovězí vývar z morkových kostí, hovězí morková kost, pomalu tažený hovězí vývar, hovězí morkové kosti, morková kost, vývar z kostí, hovězí polévka s morkovou kostí, hovězí kosti, hovězí vývar, hovězí polévka z kostí, polévka z morkových kostí, morkovy vyvar, morková kost recept, hovězí žebro s kostí recept, hovězí polévka z morkových kostí, polévka s morkovou kostí, morkova kost recepty, hovezí polévka s morkovou s kostí

Suroviny:
žebro hovězí, kost hovězí morková, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, cibule, česnek, celer, voda, petržel, mrkev, libeček, nať celerová

Přidat fotografie receptu