Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/
Borůvkový koláč ze špaldové mouky s křupavou drobenkou je skvělou volbou pro každého, kdo hledá chutný a méně sladký dezert. Díky fruktóze je vhodný i pro diabetiky a hodí se ke kávě, na výlet i jako rychlá svačina pro celou rodinu.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 758 kJ / 6 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 199,47 g |
Tuky | 240,49 g |
Vláknina | 164,75 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 775,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Plech vymažeme tukem. Borůvky omyjeme a necháme v sítku okapat.
Krok 2: Z mouky, cukru, prášku do pečiva a tuku uděláme drobenku. 1,5 hrnku drobenky dáme stranou.
Krok 3: Do zbylé drobenky vmícháme vejce a mléko.
Krok 4: Pečlivě rozmícháme - konzistence by měla být tekutější asi jako na bublaninu. Pokud je třeba, ještě přilijeme mléko.
Krok 5: Vylejeme na vymazaný pekáč a rozestřeme.
Krok 6: Poklademe borůvkami (nebo jiným ovocem) a posypeme zbytkem drobenky.
Krok 7: Pečeme v troubě na 200 °C dorůžova, zhruba 35 minut.
Zveřejněno 4. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOpM
Moje poznámka
Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOpM
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 7 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 10 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 10 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 9 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 9 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 10 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 10 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 11 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 11 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 12 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 12 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 13 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 14 hodinami
Tématické fráze:
hrnkovy borůvkový koláč s drobenkou,
hrnkovy boruvkovy kolac,
hrnkový ovocný drobenkový koláč,
ovoce pro diabetiky,
dia borůvkový koláč,
borůvkový koláč pro diabetiky,
borůvkový drobenkový koláč,
borůvkový koláč hrnkovy,
borůvková bublanina s drobenkou,
dia rybízový koláč,
rybízový koláč dia,
drobenkový borůvkový koláč,
hrnečkové pečení,
borůvkový koláč-hrnkový,
hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou,
borůvkový hrnkový koláč,
hrneckovy borůvkový koláč,
hrnkový drobenkový koláč,
hrnkový táč,
rybízový koláč pro diabetiky
Suroviny:
borůvky,
mouka špaldová hrubá,
sladidlo umělé,
tuk hera,
vejce,
mléko,
kypřící prášek,
tuk
Komentáře (10)
Poznať obsah sacharidov v surovinách a jednotlivých potravín je základom diabetickej diety. A to mi vo všetkých tzv. DIA receptoch uvedených na tomto webe chýba.
V receptoch kľudne môže byť použitý aj cukor, pokiaľ autor receptu dokáže spočítať celkový obsah sacharidov v hotovom produkte a napíše to jasne a zreteľne v texte receptu.