Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/
Borůvkový koláč ze špaldové mouky s křupavou drobenkou je skvělou volbou pro každého, kdo hledá chutný a méně sladký dezert. Díky fruktóze je vhodný i pro diabetiky a hodí se ke kávě, na výlet i jako rychlá svačina pro celou rodinu.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 758 kJ / 6 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 199,47 g |
Tuky | 240,49 g |
Vláknina | 164,75 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 775,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Plech vymažeme tukem. Borůvky omyjeme a necháme v sítku okapat.
Krok 2: Z mouky, cukru, prášku do pečiva a tuku uděláme drobenku. 1,5 hrnku drobenky dáme stranou.
Krok 3: Do zbylé drobenky vmícháme vejce a mléko.
Krok 4: Pečlivě rozmícháme - konzistence by měla být tekutější asi jako na bublaninu. Pokud je třeba, ještě přilijeme mléko.
Krok 5: Vylejeme na vymazaný pekáč a rozestřeme.
Krok 6: Poklademe borůvkami (nebo jiným ovocem) a posypeme zbytkem drobenky.
Krok 7: Pečeme v troubě na 200 °C dorůžova, zhruba 35 minut.
Zveřejněno 4. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOpM
Moje poznámka
Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOpM
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 1 hodinou
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 17 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 21 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 40 minutami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 57 minutami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 1 hodinou
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 2 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 3 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Katerain před 4 hodinami
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 4 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 4 hodinami
Tématické fráze:
hrnkovy borůvkový koláč s drobenkou,
hrnkovy boruvkovy kolac,
hrnkový ovocný drobenkový koláč,
ovoce pro diabetiky,
dia borůvkový koláč,
borůvkový koláč pro diabetiky,
borůvkový drobenkový koláč,
borůvkový koláč hrnkovy,
borůvková bublanina s drobenkou,
dia rybízový koláč,
rybízový koláč dia,
drobenkový borůvkový koláč,
hrnečkové pečení,
borůvkový koláč-hrnkový,
hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou,
borůvkový hrnkový koláč,
hrneckovy borůvkový koláč,
hrnkový drobenkový koláč,
hrnkový táč,
rybízový koláč pro diabetiky
Suroviny:
borůvky,
mouka špaldová hrubá,
sladidlo umělé,
tuk hera,
vejce,
mléko,
kypřící prášek,
tuk
Komentáře (10)
Poznať obsah sacharidov v surovinách a jednotlivých potravín je základom diabetickej diety. A to mi vo všetkých tzv. DIA receptoch uvedených na tomto webe chýba.
V receptoch kľudne môže byť použitý aj cukor, pokiaľ autor receptu dokáže spočítať celkový obsah sacharidov v hotovom produkte a napíše to jasne a zreteľne v texte receptu.