Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 924 kJ / 460 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 5,25 g | 
| Tuky | 33,60 g | 
| Vláknina | 13,58 g | 
| Cholesterol | 102 mg | 
| Sodík | 293 mg | 
| Sůl | 0,70 g | 
| Sacharidy | 28,67 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do nádoby s vodou vložíme pokrájené a  oloupané brambory, očištěnou a omytou pokrájenou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka.  Ke konci vaření přidáme povařit  mírně povolené zamražené kousky lesních hub.
	Krok 2: V hrnku rozmícháme hrašku s vodou podle návodu, vmícháme do polévky  a vaříme ještě cca 12 minut. Ochutíme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek. Nakonec přidáme do polévky nadrobno pokrájenou petrželku a nať z jarní cibulky. Zjemníme máslem.
Zveřejněno 16. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Chutná bramboračka s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EM2k
Moje poznámka
					
				
Chutná bramboračka s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EM2k
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bramboračka ze sušených hub, 
						
						
							bramboračka s houbami, 
						
						
							zamražené houby, 
						
						
							bramboračka se sušenými houbami, 
						
						
							bramboračka s houbami top recepty, 
						
						
							jak dlouho máčet sušené houby, 
						
						
							jak dlouho macet houby, 
						
						
							bramboracka z mraženych hub, 
						
						
							bramboracka ze zmrazenych hub, 
						
						
							bramboračka a mražené houby, 
						
						
							houbové recepty, 
						
						
							brambiracka, 
						
						
							jak dlouho povařit houby, 
						
						
							beamboracka s mrazenych hub, 
						
						
							houby zamražené, 
						
						
							zmrazene houby a bramboracka, 
						
						
							bramboračka s mražených hub, 
						
						
							jak varit zamrazene houby, 
						
						
							brambiracka s houbami suseny, 
						
						
							brambiracka s hriby
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							zelenina, 
						
						
							houby lesní, 
						
						
							máslo, 
						
						
							hraška, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kurkuma, 
						
						
							zázvor mletý
						
					
	
			
	
	
Komentáře (15)
Jj, rovnou
Sušené houby uchovávám v prachovnici; pokud houby beru shora, tak je dávám přímo do jídla (někdy je zlehoučka promnu v dlaních). Ve spodních partiích sklenice s houbami už hrozí nebezpečí přítomnosti jehličí, tak houby krátce propláchnu vodou.
No, nevím proč je máčet a vyhazovat (předpokládám, že tu hnědou vodu kanalizujete) qalitní přírodní barvivo, že
Edit:
hosta:
2 PL mražených hub?
Asi neééé, že
I když vařím z čerstvých hub, tak obvykle přihodím hrstičku rozemnutých sušených hub - jako "voňavku"
No, já dávám vařit houby hned na samém začátku, protože na rozdíl od brambor se houby nerozvaří ani kdybychom chtěli...
NIKDE, v surovinách ani v postupu, NEBYLA původně zmínka o mražených houbách
Tak nám, prosím, račte laskavě odpustit, že jsme se na úkor vaší nedostatečnosti bavili o SUŠENÝCH houbách