Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře se zálivkou winaigrette

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

18. 8. 2018 13:00

Suroviny

Porce: 6 - 8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 420 kJ / 1 295 kcal
Bílkoviny34,41 g
Tuky108,63 g
Vláknina7,25 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 437 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy42,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zdroj: Libuše Vlachová: Co chutná v Evropě, 1979, Avicenum

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

18. 8. 2018 18:43

podle klasického receptu do vinaigrette / octíček/ vinný ocet a dijonská hořčice patří. Ovšem ve zmíněné knize je recept na vinaigrette zálivku uveden tak, jak jej napsala autorka

hosta hosta

18. 8. 2018 17:59

Nechybí v té zálivce vinný ocet?

Lenunka Lenunka

18. 8. 2018 16:15

EvaHora: však já se jen ptám, protože mi to vážně přišlo dlouho:-), takže teď to jen vaříte? Nebo to dáte i zapéct? Pokud ano, bylo by dobré to do receptu dopsat, já bych to určitě na barvu zapekla :-)

EvaHora

18. 8. 2018 16:07

Ach, Casino. Co má být? Napsala jsem recept tak, jak jsem podle něj uvařila, a fotka mu přesně odpovídá. Jistě se s kuřetem i nádivkou dá dělat spousta jiných věcí. Vy to víte, já to vím, všichni kolem to vědí, tak o co jde? Dělejte si s tím, co chcete. Jako zkušený kuchař (zajisté) si na své otázky umíte odpovědět sám. Abychom se nezacyklili do nekonečného příběhu. Vy jste byl jeden z důvodů, proč jsem přestala chodit na labužníka.
Lenunka: Také jsem se trochu divila. Původně jsem kuře s touto nádivkou vařila 90 minut, protože recept uváděl jen "do měkka". Pak jsem ho vyndala na pekáč a pekla při 180°C 20 minut. Když jsem ho rozstřihla, prsní kost ještě pouštěla krev, takže jsem to celé vrátila na dalších 30 minut do trouby. Podobnou úpravu jsem zkusila i s běžnou houskovou nádivkou, kuře jsem ani nezašila, a nic se nerozvařilo.

Lenunka Lenunka

18. 8. 2018 14:42

já se chci zeptat na ten čas, nebude po 120 minutách (to jsou dvě hodiny) vaření potopeného kuřete s nádivkou ze všeho jedna velká kaše? Aspoň bych kuře sešpendlila a svázala, ale i tak mi to přijde dlouho....:-). Mimochodem na té fotce to vypadá jako pečené.

casino casino

18. 8. 2018 14:20

"Kuře (slepici) naplnit nádivkou, opéct na másle."
No, kam na to ty lidi choděj :-D
PROČ to opékání:-?
A voda studená, či vřelá?
Bych ptáka bez smažení utopil ve vroucí vodě :-)
***
Pokud se do nádivky místo strouhanky použije "zítřejší" rohlík, pak ve výsledku je to jako nebe a dudy :yes:
(tedy při pečení, ale co to udělá při vaření, že? Myslím že nic, ale je to otázne):-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře se zálivkou jak naplnit kuře

Suroviny: kuře, máslo, maso vepřové mleté, strouhanka, mléko, játra, vejce, petrželka, pepř, sůl, tymián, mrkev, tuřín, cibule, pórek, celer, vývar, šťáva citronová, olej, pepř, sůl,

TopRecepty.cz

Kuře se zálivkou winaigrette

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3D2Q