Dýňová omáčka s mletým masem

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 60 Omáčky 0 názorů

Suroviny

Masové koule:
400 g mletého masa
1 ks cibule
1 ks vejce
kari
strouhanka
sůl nebo sojová omáčka
olej
Omáčka z dýně:
cca 800 g dýně oloupané
1 ks cibule velká
3 stroužky česneku
kari
sůl nebo sojová omáčka
smetana ke šlehání nebo máslo
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, ochutíme kari kořením dle chuti, solí nebo sojovou omáčkou, přidáme jemně pokrájenou cibuli a vejce a dobře promícháme. Směs zahustíme strouhankou dle potřeby, ze směsi mokrou rukou vytvoříme stejně velké koule či kuličky (jak kdo chce), které osmažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.

  2. Mleté osmažené kuličky dáme stranou a do výpeku nasypeme osmažit dosklovata pokrájenou cibuli, pak očištěnou, pokrájenou dýni a nasekaný česnek. Vše dostatečně ochutíme kari kořením, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Dochutit můžeme i zázvorem nebo tymiánem (každý dle své chuti).

  3. Dušenou dýni rozmixujeme dohladka, zředíme na omáčku vývarem nebo smetanou dle potřeby a provaříme. Po odstavení můžeme do omáčky přidat ještě pro větší zjemnění lžíce másla, kterou v omáčce necháme již bez vaření zvolna rozpustit.

    Masové kuličky vrátíme do omáčky prohřát a podáváme.

    Podáváme s rýží nebo těstovinami, či bramborem, noky...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Dýňová omáčka s mletým masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: omáčka s mletým masem koprová omáčka s mletým masem dynova omacka s mletym.masem koprovka s mletým masem brokolicovo dýňová omáčka svíčková omáčka s mletým masem a smetanou dýnova omáčka s hovězím

Zapomněl/a jsem heslo