Domácí květáková polévka

adela73 Kuchařka: adela73

Doba přípravy: 30 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

500 g květáku
1 kostka bujónu zeleninového
1 vajíčko
10 ml oleje olivového (1 pl)
20 g pohankové krupice (2 pl)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na menší růžičky a vložíme do 1 litru vody s kostkou bujónu.

  2. Necháme vařit, dokud není květák na zkus (10 minut).

  3. Do polévky dáme rozšlehané vejce a zamícháme.

  4. Přidáme na zahuštění pohankovou mouku krupici.

  5. Polévku zakápneme olivovým olejem a osolíme.

Poznámka

Květák obsahuje betakaroten, významné množství vitamínu C, dále vitamíny B a E, vápník, mangan a hořčík. Má v sobě také malé množství sacharidů a minimální množství kalorií.

Květák posiluje imunitní systém. Pomáhá při nemocech močového měchýře a tlustého střeva. Je vhodný také při ledvinových potížích.

https://www.fajnejidlo.eu/recepty/recept.php?id=10...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Domácí květáková polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: květáková polévka recept kvetakova polevka květáková polévka recept top recepty-kvetakova polevka

Zapomněl/a jsem heslo