Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 225 kJ / 1 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,80 g |
Tuky | 10,20 g |
Vláknina | 26,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 334,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prichystáme všetky suroviny.
Krok 2: Pokrájame alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak.
Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler. Pekne to podusíme a potom odložíme na tanier nabok.
Na tej istej panvici opražíme mäso. Krok 3: Ked sa mäso posmaží, pridáme naspať na panvicu k mäsu zeleninu a prichutíme mixom sušených byliniek a oreganom. Posolíme a pridáme čierne korenie. Pridáme paradajky a paradajkový pretlak, hovädzí bujón, červené víno (v mojom recepte som použila worčestrovú omáčku pretože víno nepoužívam) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť na strednom ohni okolo 20 - 30 minút. Ak chcete mať pravú taliansku bolonskú, tak podlejte viacej vody a bubľajte 2 hodiny.
Popritom pripravíme špagety. Ja som pripravila dva iné druhy. Taktiež môžete urobiť iné cestoviny. Ak máte radi viacej omáčky, tak pridajte viacej paradajok v piatom kroku. Špagety naložíme na tanier. Ak ich chcete mať s mäsom premiešané, tak ich môžete premiešať v panvici a naložiť už premiešané. Na vrchu posypeme syrom podľa vašej chuti. Ale na pravý taliansky spôsob by to mal byť parmezán. Ozdobte to bazalkou.
Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler. Pekne to podusíme a potom odložíme na tanier nabok.
Na tej istej panvici opražíme mäso. Krok 3: Ked sa mäso posmaží, pridáme naspať na panvicu k mäsu zeleninu a prichutíme mixom sušených byliniek a oreganom. Posolíme a pridáme čierne korenie. Pridáme paradajky a paradajkový pretlak, hovädzí bujón, červené víno (v mojom recepte som použila worčestrovú omáčku pretože víno nepoužívam) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť na strednom ohni okolo 20 - 30 minút. Ak chcete mať pravú taliansku bolonskú, tak podlejte viacej vody a bubľajte 2 hodiny.
Popritom pripravíme špagety. Ja som pripravila dva iné druhy. Taktiež môžete urobiť iné cestoviny. Ak máte radi viacej omáčky, tak pridajte viacej paradajok v piatom kroku. Špagety naložíme na tanier. Ak ich chcete mať s mäsom premiešané, tak ich môžete premiešať v panvici a naložiť už premiešané. Na vrchu posypeme syrom podľa vašej chuti. Ale na pravý taliansky spôsob by to mal byť parmezán. Ozdobte to bazalkou.
Zveřejněno 7. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňské špagety à la Silvia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QELG
Moje poznámka
Boloňské špagety à la Silvia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QELG
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 6 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 7 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 8 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 8 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 11 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 12 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
bolonske špagety,
recept na boloňské špagety,
boloňské špagety recept,
boloňské špagety recepty,
recept na pravú bolonskú omáčku,
boloňská na špagety,
bolonske spagety z jehněčího masa,
recept na spagety
Suroviny:
česnek,
olej olivový,
rajče,
protlak rajčatový,
bylinky sušené,
bazalka čerstvá,
bujón hovězí,
bobkový list,
sůl,
pepř,
parmazán,
těstoviny špagety,
víno červené
Komentáře