Krém na dort
Tento výborný krém připravíte ze směsi mouky, mléka, cukru a žloutků. Po zchladnutí do krému zašleháte máslo, případně i skořici pro dochucení. Tento jemný krém dodá vašim dortům skvělou chuť, díky které si ho jistě oblíbíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 952 kJ / 3 335 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,09 g |
| Tuky | 236,11 g |
| Vláknina | 2,64 g |
| Cholesterol | 1,32 g |
| Sodík | 345 mg |
| Sůl | 0,85 g |
| Sacharidy | 254,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu svaříme 3/4 l mléka s cukrem. Trochu mléka odlijeme do misky, do které přidáme žloutky, polohrubou mouku a smícháme. Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme opatrně moučnou směs do kastrolu k mléku a mícháme, dokud to nezhoustne.
Krok 2: Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát.
Krok 3: Připravenou směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí. Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo (celou kostku nebo 3/4), šleháme, dokud se máslo zcela nevyšlehá.
Krok 4: Pro zmírnění máslové chuti můžeme během šlehání přidat mletou skořici. Krém musí být hladký.
Zveřejněno 9. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krém na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lMx
Moje poznámka
Krém na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lMx
Nejnovější recepty
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 16 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 22 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 13 minutami
Zdravé cottage lívance
janatka před 38 minutami
Žitný chléb
janatka před 46 minutami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 49 minutami
Pomazánka z pohanky
janatka před 55 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 59 minutami
Šunkofleky II
Valis před 1 hodinou
Šunkofleky s bazalkou
Valis před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
KrisZaezemi před 2 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
kaaackaaa před 3 hodinami
Tématické fráze:
krém na dort,
krém do dortu,
máslový krém na dort,
dortovy krem,
krem do dortu recept,
maslový krem na dort recept,
recept na dortový krém,
krem na dort recept,
máslový krém do dortu,
krém na zdobení dortu,
recept na krem do dortu,
krémy na dort,
krém dort,
parisky krem recept,
kremy na dorty recept,
dortové kremy,
recept na krem na dort,
krémy na dorty recepty,
pařisky krem,
dortový krém recept
Suroviny:
mléko,
cukr,
žloutek,
mouka polohrubá,
máslo,
skořice mletá
Komentáře (28)
chtěla bych se zeptat jak ten krém asi dlouho vydrží.Děkuji za odpověd
Ale nech nema nikto obavy ze je tam muka. Je to ovela chutnejsie ako pouzit len sam puding a takto sa nikdy nezhrcka! Ja niekedy robim tak pol/na pol (muka+puding)
Je vzdy lahky a kazdy sa divi, ze je chutny a pritom nie MASTNY!
BODIK DAVAM RADA.